Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Leo Messi osvojio 44. naslov karijere

Nije dugo trebalo argentinskom čarobnjaku za prvi naslov u SAD-u, u kojem je njegov Inter Miami uzeo Leagues Cup, natjecanje između MLS i Liga MX klubova koje postoji od 2019. godine.

Postao je tako Inter prvi američki klub kojem je to pošlo za rukom, nakon što su meksički Cruz Azul i León natjecanje osvajali 2019. i 2021. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U finalu je Inter igrao protiv Nashvillea, rezultat je nakon 90 minuta bio 1:1, a baš je Messi zabio pogodak otvaranja za svoju ekipu u 23. minuti, jedan od onih svojih trademark s ruba šesnaesterca, da bi stvari na početak vratio nesretni autogol vratara Miamija Drakea Callendera u 57. minuti kojeg je lopta pogodila nakon kornera.

Nakon 90 minuta se pristupilo izvođenju udaraca s bijele točke, a nakon čak 11 serija i 21 udarca pri čemu smo vidjeli tek 2 promašaja, vratar Nashvillea Elliot Panicco je bio neprecizan, točnije, vratar Callender je njegov udarac obranio, a slavlje Davida Beckhama i njegove legije veterana je moglo započeti.

Zanimljivo, na samom kraju utakmice, pri dodjeli trofeja, Messi je skinuo svoju kapetansku traku i stavio je oko ruke Deandrea Yedlina, prijašnjeg kapetana Intera koji mu je mjesto prepustio po dolasku, pa su obojica zajednički podigla trofej.

Tako je Messi stigao i do 44. trofeja u svojoj karijeri, a zanimljivo je za istaknuti kako je barem jednom osvojio sva natjecanja u kojima je zaigrao – osim Coupe de France!

Komentari

Povezano