Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Leo Messi osvojio i osmi trofej Zlatne lopte

Danima se najavljivalo, da bi u večernjim satima dobilo i konačnu potvrdu – Leo Messi postao je po osmi puta dobitnik nagrade Zlatne lopte koja se još od 1956. godine dodjeljuje najboljem nogometašu svijeta po izboru časopisa France Football i njegovih suradnika te trenera i kapetana svjetskih Top 100 nogometnih reprezentacija po FIFA-inom renkingu.

Leo Messi je, po osmi puta u svojoj karijeri, nakon 2009., 2011., 2012., 2013., 2016., 2019. i 2021., ponovno kući odnio jedan od najvrijednijih individualnih trofeja u svjetskom nogometu i dodatno odmaknuo drugom na vječnoj listi, Cristianu Ronaldu, koji ih ima pet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po prvi puta u povijesti tako će jedan igrač američkog MLS-a biti pobjednik ovog izbora, koji je uslijedio prvenstveno na temelju osvajanja naslova svjetskog prvaka s Argentinom u prosincu prošle godine, u koji je ugradio sedam golova u sedam nastupa od čega je postao prvi igrač koji je zabio u svakoj utakmici doigravanja od 1/16 finala pa sve do samog finala u kojem je Argentina slavila protiv Francuske.

Komentari

Povezano