Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Leon Hrgota europski juniorski prvak

Posljednjeg dana Europskog juniorskog prvenstva u taekwondou koje se održava u Tallinnu, Hrvatska je uzela još 3 medalje.

Leon Hrgota je osvojio zlatnu medalju u kategoriji do 78kg, Dora Meštrović srebrnu u kategoriji do 63kg, dok su brončana odličja osvojili Grga Patrik Dugac u kategoriji do 73kg i Anja Krstinić u kategoriji do 68kg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrgota (TK Marjan) je na putu do zlatne medalje pobijedio redom:

  • Mathea Lawsona
  • Ugura Deklija
  • Nahila Menhana
  • Mikolaja Sokolowskog

Meštrović (TK Medvedgrad) je na putu do srebrne medalje došla pobjedama protiv Vladislave Mocaline, Styliane Marentaki i Lyhane Langouste-Assoumayu, no u finalu je bila zaustavljena od Viviane Marton.

Dugac (TK Orion) je do brončane medalje stigao pobjedama protiv Angela Mangionea i Jona Gashija, međutim u polufinalu je bio poražen od Miloša Mandića.

Krstinić (TK Novi Zagreb) je do brončanog odličja stigla na način da je u prvom kolu svladala Andreu Paunović, zatim je u drugom kolu pobijedila Niku Rudolf, ali u polufinalu je bila zaustavljena od strane Lene Moreno Reyes.

Osim već navedenih osvajača medalja, Hrvatska je imala još tri predstavnika – Ivona Jelić (TK Olympic Knin, -59kg), Magdalena Matić (TK Marjan, +68kg) i Gabriel Perović (TK Susedgrad Sokol, -68kg).

Hrvatska je ovo Europsko juniorsko prvenstvo završila sa dvije zlatne medalje (Nika Karabatić, -55 kg, Hrgota), jednom srebrnom i četiri brončane medalje (Roko Brantuša, +78 kg, Mia Tukić, -52 kg, Krstinić i Dugac).

Juniorke su ekipno zauzele treće mjesto.

Komentari

Povezano