Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Leverkusen ne staje: svladali i Romu na Olimpicu

U prvoj utakmici polufinala Europske lige Bayer Leverkusen je s 2:0 pobijedio Romu na prepunom Olimpicu. Iako je u talijanskoj prijestolnici vladao veliki interes za susretom, tisuće Giallorossija okupiralo je stadion, ostaje dojam da su se igrači Rome pomalo prepali protivnika te je Bayer na kraju rutinski slavio.

Utakmicu su bolje otvorili gosti, odmah su preuzeli posjed i počeli vršiti pritisak na šesnaesterac domaćina. Ipak, na prvu pravu priliku čekali smo sve do 21. minute. Probudili su se tada romanisti, Paulo Dybala je ubacio iz korner, Leandro Paredes prebacio u peterac, a Romelu Lukaku udarcem glavom uzdrmao gredu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao da je ta prilika razljutila goste, koji su u narednom periodu iskalili sav svoj bijes na protivniku. Već u 23. minuti Jeremie Frimpong našao se u sjajnoj prilici, našao se ispred Mile Svilara, ali pogodio je vanjski dio mreže. Međutim, pet minuta kasnije bilo je 0:1 na semaforu. Veliku pogrešku u obrani napravio je Rick Karsdorp, kratko vrativši loptu golmanu. Poklon ispred gola pokupio je Alejandro Grimaldo i uposlio Floriana Wirtza, koji nije imao težak zadatak poslati loptu u gotovo pa praznu mrežu.

U 31. minuti Wirtz je novim pogotkom mogao udvostručiti prednost, dočekao je u sredini povratnu loptu Frimponga, ali pucao je ravno u Svilara. Izuzetno raspoloženi Frimpong mogao se i sam upisati u strijelce tri minute poslije, našao se u pet metara sam na udarcu, ali pucao je malo pokraj vratnice.

Do kraja prvog dijela vidjeli smo nekoliko pokušaja s distance s obje strane, no mreže se više nisu tresle, a domaćini su mogli biti zadovoljni što na predah idu samo s jednim pogotkom zaostatka.

U nastavku je prvu priliku opet imala Roma. U 56. minuti loptu iz kornera neometan je dočekao Bryan Cristante, no nije ju uspio zahvatiti na pravi način. I kad je igra ušla u već jedan stagnirajući period, Apotekari su iz ničega povećali vodstvo. Josip Stanišić na rubu kaznenog prostora ostavio je loptu za Roberta Andricha, koji s dvadesetak metara fenomenalno pogađa rašlje. Domaći vratar loptu je mogao ispratiti samo pogledom.

Do kraja utakmice umor je ostavio traga, a Tammy Abraham, joker s klupe Danielea De Rossija, u 94. je minuti imao priliku smanjiti zaostatak pred uzvrat, ali uspio je s dva metra glavom promašiti prazan gol.

Tako Leverkusen slavi novu veliku pobjedu te u Njemačku nosi veliku prednost od dva pogotka. Za ostvarenje povijesnog uspjeha, zaključka sezone bez poraza, preostalo im je tek još šest utakmica, uključujući potencijalno finale Europske lige. Uzvrat s Romom na rasporedu je za tjedan dana.

Komentari

Povezano