Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Leverkusen pobjedom u Rheinland derbiju zadržao vodstvo

U današnjem programu Bundeslige, od 15:30h na teren su istrčali nogometaši Bayer Leverkusena i Kölna u popularnom Rheinland derbiju i ostao neporažen i nakon 10 kompetitivnih utakmica ove sezone, štoviše, uvjerljivom pobjedom od 3:0 zadržao je vodstvo u Bundesligi i nastavio sezonu iz snova, uoči dva tjedna reprezentativne pauze.

Apotekari su zadnji takav niz imali u sezoni 1995./1996. pod vodstvog trenera Ericha Ribbecka kad im je za prekid niza trebalo 15 utakmica. Ekipa Xabija Alonsa u ovom trenutku izgleda fantastično, stvara šanse kao na tekućoj traci, a opasnost suparnicima prijeti iz svih smjerova, pa više šansi nije imao niti fenjeraš Köln koji je na dnu ljestvice s tek jednim bodom iz sedam utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogotke su zabijali Hofmann, Frimpong i Boniface, koji je svojim 7. ovosezonskim pogotkom smanjio zaostatak za Harryjem Kaneom koji ih ima 8, dok je u ovom trenutku nedodirljiv nevjerojatni Guirassy koji je u 7 kola postigao njih – 13.

U drugom susretu poslijepodneva, Bayern je s jednakih 3:0 bio bolji od Freiburga, dvostruki je strijelac bio Coman, dok je još jedan pogodak nadodao Sané. Bavarci su protivnike ostavili na 0 udaraca u okvir gola, a osim same rutinske pobjede, vrijedi istaknuti i izjednačenje rekorda po broju bundesligaških pobjeda kojeg je izjednačio Thomas Müller, stigavši do 322. pobjede u 448. utakmica, jednako pobjeda koliko ima i njegov suigrač Manuel Neuer.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano