Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Leverkusen se spasio u nadoknadi, Liverpool i Roma sigurni

U prvoj večeri osmine finala Europske lige mogli smo gledati tri jako zanimljive utakmice. Dvije visoke pobjede i jedan dramatičan remi skupa su proizveli čak 14 golova i pregršt uzbuđenja.

Azerbjdžanski je Qarabag ugostio apsolutnu hit ekipu tekuće sezone – Bayer Leverkusen. Izabranici Xabija Alonsa nisu upisali niti jedan poraz ove sezone, a tomu nisu bili nikad bliže nego večeras.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajno su domaćini otvorili utakmicu, a poveli su u 26. minuti kada je Yassine Benzia sjajno pogodio ispod same grede. Leverkusen nije sličio na sebe, a prijetnje su se domaćina nizale. Na 2:0 su povećali u 47. minuti kada je Juninho Viera golom okrunio tranziciju.

Ipak, u nastavku je Leverkusen pokazao zašto je tu gdje je i da je spreman konkururati i kada im ne polazi sve od ruke. U 70. minuti smanjuju prednost Qarabaga golom Floriana Wirtza i od tada kreću u nalet. Do izjednačenja dolaze u sudačkoj nadoknadi preko Patricka Schicka, koji je glavom pogodio za konačnih 2:2. Dramatična završnica značila je da se bez pobjednika ulazi u uzvrat u Njemačkoj.

Liverpool je u Prag došao kao veliki favorit, no s nešto oslabljenim sastavom, imajući bitnu utakmicu s Manchester Cityjem u vidu. Već su u 6. minuti Redsi poveli preko jedanaesterca Alexisa Mac Allistera, a do 2:0 su povisili projektilom Darwina Nuneza.

Sparta je prijetila, no Caoimhin Kelleher je sjajno branio i dopustio svojoj momčadi da povise na 3:0 kada je opet sjajno pogodio Urugvajac.

Na početku nastavka Conor Bradley je zabio autogol nakon brze kontre domaćina, no njihova nada nije dugo tinjala s obzirom na to da je Luis Diaz zabio nedugo nakon za tri gola prednosti. Navijačima Redsa osobito će značiti povratak Mohameda Salaha, dok novu muku predstavlja ozljeda Ibrahime Konatea. Za konačnih 5:1 pobrinuo se na sebi svojstven način povratnik Dominik Szoboszlai – naravnom, udarcem iz daljine.

Roma je nakon dolaska Danielea De Rossija imala jako dobre trenutke, a možemo slobodno reći da je taj period kulminirao večeras protiv Brightona.

U 13. minuti su poveli preko Paula Dybale, a asistirao mu je Leandro Paredes. Brighton je izgledao potpuno izgubljeno, a to su gosti iskoristili u 43. minuti kada je prednost povisio Romelu Lukaku.

Rimljani pred svojim navijačima nisu imali milosti. Njihov blitzkrieg u drugom poluvremenu obilježili su pogoci Gianluce Mancinija u 64. minuti i Bryjana Cristantea u 68. minuti. Izvrsnu predstavu završili su tako s 4:0, dok će Roberto de Zerbi morati raditi ozbiljne promjene na svojoj momčadi.

Komentari

Povezano