Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Leverkusen slavio protiv Eintrachta, Leipzig na vrhu Bundeslige

Nakon jučerašnje pobjede Borussie Dortmund protiv St. Paulija, današnjim je susretima nastavljeno sedmo kolo njemačke Bundeslige.

Prvi od dva derbija subotnjeg dijela programa igrao se u Leverkusenu gdje je Bayer ugostio Eintracht te prekinuo niz od dvije ligaške utakmice bez pobjede. Apotekari su dominirali ogledom i u konačnici zasluženo pobijedili s 2:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U šestoj minuti, Felix Brych dosudio je najstrožu kaznu za domaćine nakon dvojbene situacije u Frankfurtovom šesnaestercu, ali je udarac Victora Okoha Bonifacea sjajno pročitao Kevin Trapp.

Tek nekoliko minuta kasnije ponovno je dosuđen kazneni udarac, no ovoga puta na drugoj strani, a za 1:0 Eintrachta mirno je zabio Omar Marmoush. Fenomenalnom Egipćaninu bio je to deveti zgoditak u prvenstvu čemu je pridodao i četiri asistencije što ga stavlja na prvo mjesto liste strijelaca i asistenata.

Apotekari su odgovorili već u 25. minuti poslije fantastične kombinacije u protivničkih 16 metara koju je završio Robert Andrich te izjednačio rezultat. Domaćini su bolju igru okrunili u 71. minuti kada je pogrešku Trappa iskoristio Boniface i poentirao za trobod.

Igor Matanović nije ulazio za momčad iz Frankfurta.

RB Leipzig je na gostovanju kod Mainza slavio s 2:0 te privremeno preuzeo vrh Bundeslige. Goste je u 20. minuti solo prodorom u vodstvo doveo Xavi Simons, dok je krajem prvog dijela Willi Orbán zapečatio trijumf. Ulaskom u 87. minuti, za Mainz je debitirao Gabriel Vidović.

Freiburg je na svom terenu upisao 3:1 pobjedu protiv Augsburga i s 15 bodova zasjao na drugom mjestu. Domaćine su do nova tri boda doveli Vincenzo Grifo, Philipp Leinhart i Christian Günter sjajnim golovima u prvom poluvremenu.

Gosti su do počasnog zgoditka stigli u 65. minuti preko Phillipa Tietza. U redovima Augsburga, Kristijan Jakić igrao je prvih 45 minuta, dok je Nediljko Labrović branio kroz čitavi susret.

Do domaćeg je slavlja došla i Borussia Mönchengladbach nakon što su s 3:2 porazili Heidenheim. Gosti su poveli u 12. minuti na krilima Lea Scienze, a preokret su režirali Ko Itakura i Tim Kleindienst, dvostruki strijelac.

Potonji 29-godišnjak bivši je igrač Heidenheima, a najbolje dane karijere proživljava u Mönchengladbachu gdje je svojim nastupima zaslužio poziv u reprezentaciju za koju je debitirao minulog okupljanja. Marvin Pieringer smanjio je za goste iz kaznenog udarca u 80. minuti, ali snage za poravnanje nije bilo.

Hoffenheim je s 2:1 svladao Bochum, a, uz pogodak Andreja Kramarića o kojem smo pisali OVDJE, za domaćine je zabio i Marius Bülter. Cristian Gamboa je u 76. minuti smanjio na 2:1, da bi priliku za izjednačenje u 89. minuti imao Lukas Daschner, ali je njegov udarac s bijele točke zaustavio Oliver Baumann.

S druge strane, domaćini su kaznili promašaj Bochuma i u četvrtoj minuti sudačke nadoknade postavili konačni ishod preko Harisa Tabakovića. Kod gostiju je Jakov Medić dvoboj odgledao s klupe.

U kasnijem terminu, Bayern München dočekuje Stuttgart.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano