Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Lider: Hrvat grupnu fazu Lige prvaka završio kao najbolji strijelac

Ovog tjedna su igrane utakmice šestog kola vaterpolske Lige prvaka kojima je zaključena grupna faza natjecanja. Hrvatska je u skupinama imala dva predstavnika, a u nastavku natjecanja će ju predstavljati jedan – aktualni prvak države Jadran Split.

Jadran je grupnu fazu okončao na drugom mjestu s tri pobjede i tri poraza te su s ukupno 10 bodova izborili plasman u četvrtfinale. Ispred njih su bili samo vaterpolisti mađarskog Ferencvarosa koji su ove sezone nepobjedivi te su slavili u svakoj od čak 23 dosad odigrane utakmice u svim natjecanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, nismo tu zbog Ferencvarosa već zbog fantastičnog učinka kapetana Splićana i hrvatskog reprezentativca, Jerka Marinića Kragića. Naime, on je nakon šest odigranih utakmica trenutno najbolji strijelac Lige prvaka. Ta laskava titula mu je pripala nakon što je tijekom grupne faze postigao ukupno 19 pogodaka.

Marinić Kragić je u svakoj od prve tri utakmice bio najbolji strijelac susreta. U prvoj utakmici protiv Crvene zvezde je zabio četiri gola, u dvoboju drugog kola protiv Jadrana iz Herceg Novog je zabio tri, dok je protiv Ferencvarosa ponovno zabio četiri. Niz je prekinut u četvrtom kolu kada je Konstantin Kharkov bio najraspoloženiji s pet pogodaka u porazu od Crvene zvezde, dok se Marinić Kragić zaustavio na dva. U konačnici je u posljednje dvije utakmice zabio četiri u najvažnijoj utakmici protiv Jadrana iz Herceg Novog, a grupu je zaključio s dva gola Ferencvarosu.

Što se tiče njegove “pratnje”, drugo mjesto je zauzeo Ioannis Fountoulis iz Olympiacosa koji je dosad postigao 18 pogodaka, a među pet najefikasnijih je i vaterpolist Juga Hannes Daube koji je zabio tek jedan gol manje od Grka. Amerikanac se tako nalazi na diobi trećeg mjesta zajedno sa španjolskim dvojcem – Alvarom Granadosom iz Novog Beograda i Bernatom Sanahujom iz Barcelonete, no svoj učinak neće moći popraviti jer Jug europsku sezonu nastavlja u Eurokupu.

Komentari

Povezano