Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Liga nacija: Hrvatske nogometašice svladale Rumunjsku i izborile doigravanje za ulazak u elitu

Hrvatska ženska nogometna reprezentacija je danas gostovala u Rumunjskoj u okviru posljednjeg šestog kola B lige Lige nacija. Izabranice Nenada Gračana su slavile s minimalnih 1:0 čime su zauzele drugo mjesto u skupini što je dovoljno za doigravanje za ulazak u elitnu A ligu premijernog izdanja ovog natjecanja.

Nakon što su prije četiri dana osvojile tri boda slavljem od 2:0 protiv Slovačke, Hrvatice su do trijumfa protiv Rumunjske stigle pogotkom igračice minhenskog Bayerna Ivane Rudelić u 81. minuti dvoboja. Uz tu pobjedu, na ruku im je išao i remi od 2:2 između Slovačke i Finske gdje su Finkinje došle do boda u 70. minuti. Da je kojim slučajem Slovačka slavila, Hrvatska bi završila na trećem mjestu te bi bila u doigravanju za ostanak u B ligi, dok će ovako igrati za ulazak u A ligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U doigravanju će igrati protiv jedne od četiri trećeplasirane reprezentacije iz A lige, a potencijalne protivnice su Island, Švedska, Norveška te Belgija ili Nizozemska ovisno o raspletu njihove večerašnje utakmice.

Komentari

Povezano