Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Lille uvjerljivo slavio protiv Marseillea

28. kolo francuske Ligue 1 na Pierre-Mauroy stadionu otvorili su četvrtoplasirani LOSC Lille i sedmoplasirani Marseille. Dok su domaćinu tri boda važna u borbi za Ligu prvaka, trupe Jean-Louis Gasseta u dvoboj su ušle s nadom prekida negativnog niza od tri poraza u posljednje tri utakmice.

Lille je u ovom sadržajnom dvoboju rutinski slavio zahvaljujući golovima Jonathana Davida, Remya Cabelle i Gabriela Gudmundssona. Ranija inicijativa domaćina rezultira opasnošću pred vratima gostiju već u desetoj
minuti utakmice. Edon Zhegrova primio je točan pas i u mat poziciji uputio
udarac po sredini gola. Oprezni Pau Lopez s lakoćom intervenira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Deset minuta kasnije, blaga opasnost na drugoj strani. Iskusni Pierre-Emerick Aubameyang približava se kaznenom prostoru. Rapidan trk gabonskog reprezentativca stvara probleme mladom Tiagu Santosu koji radi prekršaj i zarađuje prvi žuti karton na utakmici.

Vratar gostiju u 24. minuti ponovo je bio u glavnoj ulozi spasitelja. Alexsandro bježi s pozicije stopera kako bi ispratio centaršut iz slobodnog udarca, a Lopez maestralnom intervencijom njegov precizan udarac glavom skreće u korner.

Momčad Paula Fonsece, bez obzira na kontrolu i dominaciju, na poluvrijeme odlazi bez pogotka.

U samom početku drugog poluvremena bude se i gosti, upisujući dvije prilike u 49. minuti. Pet minuta kasnije, novi pritisak Lillea urodio je plodom. Greška Azzedina Ounahija na sredini terena znači da je lopta u nogama Jonathana Davida. Prisiljen intervenirati, branič Samuel Gigot ruši kanadskog napadača unutar kaznenog prostora, a sudac Bastien Dechepy ne oklijeva i dosuđuje kazneni udarac kojeg realizira David za 1:0 Lillea.

Domaćin tu ne posustaje, Zhegrova se u 56. minuti počastio snažnim udarcem s ruba šesnaesterca, ali je pogodio vratnicu.

Gosti nisu imali odgovor na kombinatoriku i fluidnost momčadi Paula Fonsece, a Remy Cabella predivnim udarcem u 71. ostavlja Lopeza bespomoćnim i pogađa za 2:0 Lillea.

Obezglavljeni Marseille stavlja sve karte na stol i u 81. minuti odlazi na -1. Ismaily se loše snalazi i pod pritiskom Aubameyanga loptu nespretno za 2:1 gura u vlastiti gol.

Iako je pritisak gostiju urodio plodom, Gabriel Gudmunsson pogotkom u 84.
minuti Lille ponovo vraća na +2 i osigurava konačnih 3:1.

Lille je ovim trijumfom preskočio Monaco i privremeno zauzeo treće mjesto na tablici Ligue 1, dok je poraženi Marseille zadržao sedmu poziciju.

Komentari

Povezano