Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Lionel Messi proglašen najboljim FIFA igračem 2023. godine

U konkurenciji Erlinga Haalanda i Kyliana Mbappea, kapetan Argentine i Inter Miamija proglašen je najboljim igračem godine po izboru FIFA-e.

Lionela Messija nije bilo na dodjeli nagrade jer je bio spriječen drugim obvezama, pa se Thierry Henry našalio kako može preuzeti nagradu u ime Argentinca, s obzirom da je on nije nikada osvojio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji vratar godine je Ederson, Brazilac na vratima Manchester Cityja koji se zahvalio svojoj obitelji i suigračima.

Nagradu za Fair play dobila je brazilska nogometna reprezentacija odabirom crnog kompleta dresova u znak podrške suigraču Viniciusu Junioru koji je u nekoliko navrata bio meta rasističkih vrijeđanja u španjolskoj ligi, čime je FIFA još jednom poslala poruku nulte tolerancije na rasizam.

Uz dodjelu nagrada, FIFA se prisjetila i trojice legendi igre koji su nas napustili ove godine, prvenstveno Sir Bobbyja Charltona, Maria Zagalla i Franza Beckenbauera.

Od ostalih nagrada u ženskoj konkurenciji, nagradu za najbolju nogometašicu osvojila je Brazilka Marta i to po drugi puta u karijeri, prvi još od 2018. godine, a izdvojimo kako je nagradu za najbolju trenericu dobila Sarina Wiegman, izbornica engleske ženske nogometne reprezentacije i to po četvrti put.

Najbolja ženska nogometna ekipa godine je:

Mary EarpsOlga Carmona, Lucy Bronze, Alex Greenwood, Keira Walsh, Alessia Russo, Lauren James, Ella Toone, Aitana Bonmati, Alex Morgan, Sam Kerr.

Najbolja golmanica je Mary Earps, čuvarica mreže engleske nogometne reprezentacije

Komentari

Povezano