Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Livaja i Dajaku slomili Rudeš

Drugu utakmicu subotnjeg programa 23. kola SuperSport HNL u Kranjčevićevoj odigrali su Rudeš i Hajduk. Hajduk je slavio 2:0 i tako nastavio utrku za naslovom prvaka.

Pomalo neočekivano u sastav gostiju vratio se najbolji igrač i kapetan, Marko Livaja. Podsjetimo, zbog ozljede gležnja Livaja je propustio utakmice protiv Osijeka i Slaven Belupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaista je nevjerojatno kako se na predah otišlo bez pogodaka. Hajduk je imao 7-8 jako dobrih prilika za povesti, no to se nije dogodilo. U tri situacije našao se Livaja, ali nije uspio poentirati. Josip Brekalo imao je također odličnu prigodu, no prebacio je cijela vrata u 13. minuti. Četiri minute kasnije, Anthony Kalik promašuje dobru šansu za bijele nakon ubačaja Emira Sahitija.

U 21. Livaja proigrava Rokasa Pukštasa koji prolazi vratara, ali njegov udarac i pogodak zaustavlja branič Rudeša. Bilo je još mnogo gužvi u kaznenom prostoru domaćina do kraja poluvremena, a onda je Hajduk poveo u 45 minuti. Brekalo je ubacio s desne strane, nije najbolje reagirala domaća obrana, a Pukštas je pogodio u prazna vrata. Ipak, nakon intervencije VAR sustava pogodak je poništen zbog zaleđa.

Činilo se kako je to sve u prvoj dionici, no nakon jednog kornera Zvonimir Šarlija nije uspio ugurati loptu u mrežu i tako Hajduk iz jubilarnog 10. udarca ponovo nije zabio.

Ono što se nije dogodilo u prvom dijelu, dogodilo se odmah na startu nastavka. Hajduk je u 48. minuti poveo preko Marka Livaje. Nakon jednog prekida lopta je došla do Kalika koji nabacuje i pronalazi Livaju koji glavom zabija za 0:1.

U 59. još jedna izvrsna prigoda za Bile. Livaja i Kalik zamijenili su uloge, prvi je odlično pronašao drugog koji s pet metara promašuje cijela vrata. Deset minuta kasnije opet prijeti Hajduk; Brekalo je pucao izvana, a domaći vratar Matej Marković odbio je loptu u korner.

Domaćin je čekao na prvu prigodu do 85. minute, udarac Vanje Vukmanovića zaustavio je Ivan Lučić. U toj situaciji došlo je do ozljede Mihaela Žapera, koji je samo 15 minuta ranije ušao u igru.

Nakon toga još jednu prigodu imao je Hajduk preko Brekala, ali iz svega dobio je samo korner. U petoj minuti sudačke umalo šok na Kranjčevićevoj. Vinko Petković uzdrmao je vanjski dio vratnice. S druge strane, Leon Dajaku u osmoj minuti nadoknade donosi potvrdu Hajdukove pobjede i zabija za 0:2.

Hajduk se ovom pobjedom približio Rijeci na dva boda zaostatka, dok je Dinamo treći s 7 bodova manje od Bijelih i 9 manje od Rijeke, ali uz dvije utakmice manje.

Tablice omogućuje Sofascore


Komentari

Povezano