Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
VijestiZanimljivosti

Livaja je najbolji kreator velikih prilika u HNL-u. Ove sezone ima priliku postaviti novi rekord

Od kada je došao u Hajduk, Marko Livaja je ponajbolji igrač u SuperSport HNL-u. 30-godišnjak je prošle sezone u ligi postigao čak 19 pogodaka i na to dodao 13 asistencija. Ove sezone su te brojke u padu pa deset kola prije kraja ima devet pogodaka i četiri asistencije. Unatoč padu u broju golova i asistencija, napadač Hajduka ima dobru sezonu te je blizu obaranja rekorda.

Prema podacima SofaScorea, Livaja je ove sezone u ligi kreirao 12 velikih prilika; niti jedan igrač nije kreirao više. Na drugom mjestu je Toni Fruk koji ih je kreirao osam, a jednu manje od veznjaka Rijeke imaju Niko Janković, Takuro Kaneko i Petar Pušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Livaja je u cijeloj prošloj sezoni imao 11 kreiranih prilika tako da je prestigao prošlosezonski iznos deset kola prije kraja. Stoga je zanimljivo da Livaja ove sezone ima devet asistencija manje nego prošle sezone. Unatoč padu u broju asistencija, Livaja ima priliku oboriti rekord HNL-a u broju kreiranih velikih prilika u jednoj sezoni; od kada ovakve podatke bilježi Sofascore, jedini igrač koji je do sada skupio 12 kreiranih velikih prilika je Nemanja Glavčić (Slaven Belupo) u sezoni 20./21. Livaja je imao po 11 u zadnje dvije sezone.

Komentari

Povezano