Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Livaković i Fenerbahçe svladali Galatu i ostali u borbi za naslov

Fenerbahçe je u preposljednjem 37. kolu turske Süper Lig pobjedio Galatasaray u gostima s rezultatom 0:1, a strijelac pobjedničkog pogotka bio je Çağlar Söyüncü. Fenerbahçe je ovom pobjedom ostao u igri za naslov prvaka, a Dominik Livaković odigrao je cijeli susret za goste i tako upisao 33. nastup u sezoni za Fener.

Galatasarayu je bio potreban samo bod kako bi i teoretski osigurali novi, dvadeset i četvrti, naslov prvaka te su stvari za njih krenule u dobrom smjeru već u 21. minuti kada je drugi žuti karton na utakmici zaradio veznjak Fenerbahçea, Alexander Djiku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 35. minuti Barış Alper Yılmaz mogao je dovesti Galatu u vodstvo, ali je njegov udarac glavom završio malo iznad Livakovićevih vrata. U 42. minuti Fred je pucao s ruba šesnaesterca, ali je njegov udarac završio malo pokraj gola Fernanda Muslere.

U drugom poluvremenu u uvodnih dvadeset minuta nismo vidjeli previše prilika osim udarca Freda i nove obrane Muslere. Međutim u 71. minuti Söyüncü doveo je goste u vodstvo nakon udarca iz kuta kojeg je izveo Sebastian Szymański. Turski stoper ostao je sam u petercu nakon kornera te je iz blizine zabio nakon što se lopta odbila do njega.

Galata je do kraja susrete pokušavala postići izjednačujući pogodak koji bi im donio novi naslov, ali na kraju nisu uopće uspjeli uputiti niti udarac u Livakovićev okvir.

U idućem kolu Galatasaray ide u goste Konyasporu, dok Fenerbahçe kod kuće dočekuje posljednjeplasirani İstanbulspor. Ovom pobjedom Fener se približio Galati na tri boda te će se naslov prvaka odlučivati u posljednjem kolu. Galatasarayu će ponovno biti dostatan i bod za titulu dok će u slučaju istog broja bodova titula ići Fenerbahçeu zbog boljeg međusobnog omjera klubova – njihov prvi ovosezonski ligaški ogled završio je 0:0.

Komentari

Povezano