Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Livakovićev Fenerbahče rutinski svladao Nordsjaelland, Aston Villa neočekivano poražena u Poljskoj

Osim već spomenute veličanstvene pobjede Zrinjskog nad AZ Alkmaarom rezultatom 4:3, u istom terminu smo imali još sedam susreta Konferencijske lige.

U skupini E smo u obje utakmice gledali golijadu. Uz pobjedu Zrinjskog, u drugoj utakmici je Legia iz Varšave porazila Aston Villu rezultatom 3:2. Četiri gola smo vidjeli u prvom poluvremenu, a rezultat je glasio 2:2. U drugom poluvremenu je Legia stigla do vodstva 3:2 u 51. minuti i do kraja susreta je uspjela sačuvati taj rezultat. Strijelci za Poljake su bili Pawel Wszolek i Ernest Muci koji je zabio dva gola. Za poražene Engleze su strijelci bili Jhon Duran i Lucas Digne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Standings provided by Sofascore

Skupina F nam je ponudila još jedno iznenađenje. Fiorentina je u gostima kiksala kod Genka rezultatom 2:2. Tri gola su postignuta već u prvih 25 minuta susreta. Talijanski sastav je do vodstva stigao već u sedmoj minuti, a strijelac je bio Luca Ranieri. Belgijci su stigli do izjednačenja samo pet minuta kasnije preko Andija Zeqirija. U 23. minuti je Fiorentina došla do novog vodstva, a svoj drugi pogodak na susretu je upisao Ranieri. I kada se činilo kako će Fiorentina doći do sva tri boda, u 85. minuti se ukazao Mark McKenzie koji je svojim pogotkom Genku donio vrlo vrijedan bod.

U drugoj utakmici skupine F je Čukarički na gostovanju u Mađarskoj kod Ferencvaroša poražen rezultatom 3:1. Iako su poveli u 26. minuti preko Đorđa Ivanovića, vodstvo su prosuli pred sam kraj poluvremena primivši dva gola. Najprije je u 44. minuti Barnabas Varga bio precizan s bijele točke za 1:1, a zatim je Owusu Kwabena duboko u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena zabio za vodstvo od 2:1. Bolju igru je Ferencvaroš okrunio te potvrdio pobjedu u 79. minuti kada je za konačnih 3:1 zabio Aleksandar Pešić.

Standings provided by Sofascore

U skupini G je momčad s najvećim klupskim koeficijentom u natjecanju, Eintracht iz Frankfurta je s 2:1 svladao Aberdeen. Omar Marmoush je pogotkom s bijele točke u 11. minuti doveo domaće u vodstvo koje je trajalo tek do 22. u kojoj Dante Polvara izjednačava na 1:1. Ipak, Nijemci do sva tri boda dolaze u 61. minuti golom Robina Kocha. Istaknimo kako je svih 90 minuta u redovima pobjednika odigrao Hrvoje Smolčić.

U drugom dvoboju skupine, Hajdukov ”krvnik” PAOK je s 3:2 slavio na dalekom gostovanju u Finskoj kod HJK Helsinkija. HJK je na poluvremenu vodio s 1:0 pogotkom bivšeg nogometaša Istre 1961, Hassane Bandea, no Konstantinos Koulierakis u 55. vraća stvari na početak.

Taj je rezultat na semaforu stajao do posljednjih 10 minuta u kojima Kiril Despodov i Brandon Thomas svojim golovima donose sva tri boda PAOK-u, dok je u 99. minuti pogotkom s bijele točke konačnih 2:3 postavio Bojan Radulović.

U skupini H smo vidjeli dvije pobjede domaćina. Ludogorets je golovima Ivana Yordanova, Jakuba Piotrowskog (x2) i Rwana Cruza deklasirao Spartak Trnavu s 4:0, dok je Fenerbahce također bio uvjerljiv protiv Nordsjaellanda. Miguel Crespo i Michy Batshuayi su doveli istanbulsku momčad u vodstvo od 2:0 nakon 30 minuta igre, dok je Serdar Aziz u 47. povisio na 3:0. Hrvatski reprezentativni vratar na golu Fenerbahcea, Dominik Livaković, kapitulirao je tek u 55. minuti kada je strijelac za konačnih 3:1 bio Oliver Villadaen.

Komentari

Povezano