Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Liverpool deklasirao Chelsea na pogon Bradleya, neprecizni Núñez postao rekorder

U posljednjoj utakmici večeri u engleskoj Premier ligi, Liverpool je na Anfieldu ugostio Chelsea. U jednosmjernom dvoboju, domaćini su slavili s glatkih 4:1.

Liverpool je kontrolirao utakmicu od samog početka, a najbolju priliku u uvodnih 20 minuta je imao Darwin Núñez u 18. minuti kada je primio odličnu dugu loptu u kaznenom prostoru, ali njegov udarac sjajno brani Đorđe Petrović te uz pomoć vratnice lopta odlazi u korner. Zanimljivo, bio je to njegov peti udarac u uvodnih 18 minuta (od šest koliko ih je u tom razdoblju imao Liverpool), a dva su nakon obrana srpskog vratara tresla okvir gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liverpool je bolju igru naplatio u 23. minuti kada je Diogo Jota prošao kroz Benoita Badiashilea i Axela Disasija te je poentirao za 1:0. Bio je to njegov četvrti pogodak u posljednje četiri utakmice u svim natjecanjima.

Prednost je u 39. minuti udvostručio 20-godišnji Conor Bradley. On je dobio loptu od Luisa Diaza i udarcem s desne strane u suprotni kut Petrovićeve mreže došao do prvijenca u dresu Liverpoola.

U 45. minuti je Jota izborio kazneni udarac za domaće nakon što ga je nagazio Badiashile, ali po treći put večeras Núñez pogađa okvir gola i na odmor se odlazi s tih 2:0. Zanimljivo, bila je to prva prvenstvena utakmica “Plavaca” ove sezone u kojoj su gubili nakon prvog poluvremena.

Mogao je Chelsea doći do smanjenja zaostatka već u 50. minuti, međutim pokušaj Mykhayla Mudryka je bio zabrinjavajuće loš pa je rezultat ostao nepromijenjen.

Ako je još uvijek bilo dilema o pobjedniku, njih je otklonio Dominik Szoboszlai pogotkom glavom na asistenciju Bradleya koji je tako izravno sudjelovao kod sva tri pogotka na večerašnjem dvoboju, zabivši jedan i asistiravši za preostala dva.

Chelsea je majstorijom Christophera Nkunkua smanjio na 3:1 u 71. minuti utakmice, a samo pet minuta kasnije su se domaćini mogli vratiti na +3, ali Núñez i po četvrti put na ovoj utakmici trese okvir gola nakon što je glavom pogodio gredu. Otkako OPTA prikuplja podatke (od sezone 2003./04.), nijedan nogometaš u povijesti Premier lige nije pogodio više od tri okvira gola na istoj utakmici, stoga je Núñez postao rekorder.

Urugvajac se za sve te silne promašaje iskupio osvojenim duelom protiv, danas izrazito lošeg, Badiashilea i asistencijom za Luisa Diaza koji je poentirao za konačnih 4:1. Bila je ovo jubilarna 200. pobjeda Jurgena Kloppa na klupi Liverpoola u Premier ligi.

Nakon sjajne današnje predstave, Liverpool u sljedećem kolu u nedjelju gostuje kod Arsenala.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano