Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Liverpool demolirao Villu, Crystal Palace pobijedio Wolverhampton

Dva su susreta engleskog Premiershipa odigrana u nedjeljnom terminu od 15 sati. Snage su odmjerili Crystal Palace i Wolvesi te Liverpool i Aston Villa.

Prvo poluvrijeme na Selhurst Parku nije ponudilo previše zanimljivosti. Obje su ekipe imale svoje prilike, ali nijedna ih nije iskoristila, pa se na predah otišlo s 0:0, na što su nas ove dvije ekipe dobrano naviknule. Odsonne Édouard i Jeffrey Schlupp s jedne, odnosno Matheus Cunha s druge imali su najizglednije situacije, ali su one završile neuspješno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugo poluvrijeme bilo je puno zanimljivije. U 56. minuti Édouard je bio strijelac nakon preciznog ubačaja Tyricka Mitchella. Ipak, odmah po ulasku s klupe Hee-Chan Hwang donosi izjednačenje. Pedro Neto je ubacio iz slobodnog udarca, a Hwang je glavom matirao Sama Johnstonea.

Nakon izjednačenja, domaćini su bili bolji, što su i potvrdili pogocima. U 78. minuti Jean-Philippe Mateta glavom pronalazi Eberechija Ezea, a Englez je spretnim snalaženjem u šesnaestercu vratio prednost svojoj ekipi.

Najljepši akcija na utakmici okrunjena je trećim pogotkom. Mateta je opet bio asistent, petom je proigrao Édouarda, a napadač je sigurnom završnicom zabio svoj drugi gol na utakmici i rezultat promijenio na 3:1.

Da završnica ne bude toliko lagodna za Crystal Palace pobrinuo se Cunha. U 96. minuti zabio je pogodak glavom na drugu asistenciju Neta, no njegov doprinos ispostavio se nedovoljnim za ugrozu prednosti domaćina.

S druge strane, Liverpool je u svoj susret ušao idealno. Već u trećoj minuti sjajan je pogodak zabio Dominik Szoboszlai. Mađar je do prvijenca došao silovitim udarcem izvan šesnaesterca. Za 2:0 bio je zaslužan Villin heroj iz prošlog kola, Matty Cash. Nakon stative Darwina Núñeza lopta se nesretno odbila od desnog bočnog ravno u gol.

Redsi su dominirali utakmicom sa 70% posjeda i stvarali opasne prilike, od čega osobito vrijedi istaknuti gredu Núñeza iz 39. minute. Villa je nastojala prijetiti iz tranzicija, no nisu realizirali šanse Johna McGinna i Ollieja Watkinsa. Veliki peh za njih bila je ozljeda braniča Diega Carlosa, što je posebno alarmantno jer će dulje vremena biti ozlijeđen i kapetan Tyrone Mings, koji pokriva istu poziciju.

Istim tempom se nastavilo i u drugom dijelu, Liverpool je kreirao prilike i prijetio, a “točku na i” su stavili u 55. minuti. Nakon što je Andy Robertson izveo korner, Darwin Núñez glavom je loptu proslijedio za Mohameda Salaha, koji iz blizine zabija za konačnih 3:0.

Komentari

Povezano