Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Liverpool dominantnom predstavom svladao Milan, Real slavio

Novi format Lige prvaka, a otvaraju je stari poznanici. Milan i Liverpool sreli su se u dva finala, a nedavno su bili smješteni i u istoj skupini. Dosad je uspješniji bio Liverpool, slavivši jednom u finalu te dva puta 2021. godine u skupini. Milan je jedinu pobjedu ostvario 2007. u Ateni, godini kada su Rossoneri osvojili svoj posljednji naslov u najprestižnijem klupskom natjecanju. Nakon prvog kola u novom formatu, Liverpool je samo poboljšao skor protiv milanske momčadi, slavivši s 3:1.

Na San Siru je utakmica krenula visokim tempom, a bolje je otvorila domaća momčad. Prvo su zaprijetili dubinskim dodavanjem nakon kojeg je lopta završila u korneru. Gol ionako ne bi vrijedio s obzirom na to da je pomoćni sudac označio zaleđe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, nekoliko akcija kasnije nije bilo ni govora o nedozvoljenoj poziciji. Álvaro Morata dodao je za Christiana Pulisica koji osvaja veliki dio terena te sjajno pogađa za rano vodstvo Milana.

Nakon gola se stanje malo smirilo te smo na iduću priliku morali čekati sve do 17. minute. Tada je u prilici bio Mohamed Salah, no Egipćanina je ovaj put zaustavila greda.

Bolja igra Liverpoola isplatila se sredinom prvog poluvremena kada su Redsi dobili priliku iz “skraćenog kornera”. Trent Alexander-Arnold ponovno je pokazao svoju kvalitetu ubačaja pogodivši Ibrahima Konatéa koji glavom zabija za 1:1.

Nekoliko minuta kasnije gosti su mogli i do vodstva, no u velikoj prilici se nije iskazao Diogo Jota. Portugalac je izašao sam pred Mikea Maignana, ali nije natjerao francusku “jedinicu” na reakciju. Njegov udarac završio je pored gola.

Dominacija Liverpoola nastavila se i u narednim minutama. Cody Gakpo prošao je po lijevom krilu te je njegov ubačaj Maignan odbio do Salaha kojeg još jednom zaustavlja okvir gola. Egipćanin je bio u prilici i u 40. minuti, a ovaj put ga je zaustavio Maignan.

No, iz kornera koji je Salah izborio, Liverpool je zabio. Kostas Tsimikas je ubacio, a kapetan Virgil Van Dijk je pogodio glavom za vodstvo netom prije poluvremena. U nadoknadi je Liverpool mogao i do povećanja vodstva, no Gakpov udarac zaustavlja Maignan.

Francuski golman vukao je ozljedu već u prvom poluvremenu, no nastavio je braniti i u drugom. Međutim, pokazalo se to kao loša odluka jer Maignan nije mogao nastaviti nakon sudara s Jotom. Zamijenio ga je 19-godišnji Lorenzo Torriani.

Utakmica je bila bez događaja sve do 59. minute kada je Morata pao u protivničkom šesnaestercu nakon duela s Gakpom. Međutim, norveški sudac Espen Eskås je ostao nijem te je svirao igranje rukom Morati koji je loptu nakon traženja prekršaja uzeo u ruke.

Nekoliko minuta kasnije Liverpool se ponovno budi te u tranziciji dolazi do povećanja vodstva. Gakpo je sjajno probio po lijevoj strani, a zatim je poslao povratnu loptu na koju je natrčao Dominik Szoboszlai. Mađar nije imao problema s pospremanjem lopte u praznu mrežu za 3:1.

Do kraja utakmice nije bilo novih prilika ni golova te je Liverpool upisao prvu pobjedu u novom formatu Lige prvaka.

U preostalim utakmicama, uz poraz Dinama protiv Bayerna vrijedi zabilježiti pobjedu Real Madrida od 3:1 gdje se u strijelce po prvi put u Ligi prvaka za Real upisao Kylian Mbappe. Osim njega zabili su i Antonio Rüdiger na asistenciju Luke Modrića te 18-godišnji Endrick. Za Stuttgart je mrežu zatresao Deniz Undav.

Sporting iz Lisabona je također upisao pobjedu. Oni su slavili protiv Lillea, a prvi pogodak zabio je Viktor Gyökeres kojemu je ovo bila osma uzastopna utakmica u kojoj je zabio pogodak. Drugi gol za Sporting zabio je Zeno Debast.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano