Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Liverpool golom Jote slavio na gostovanju kod Crystal Palacea

Sedmo kolo Premier lige otvorili su na Selhurst Parku Crystal Palace i Liverpool gdje je londonska ekipa dočekala prvoplasirane “Redse”. Sjajnu formu nastavili su igrači Arnea Slota te su s 0:1 došli do šeste pobjede u sedam kola. Tako su osigurali da i nakon reprezentativne pauze ostanu na vrhu Premier lige.

Utakmica je otvorena šokantno te je nakon nešto više od 20 sekundi Eddie Nketiah zatresao mrežu Alissona Beckera. Međutim, engleski nogometaš se nalazio u nedozvoljenoj te je njegov pogodak poništen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije zatim bilo prilika na utakmici sve do devete minute kada je Cody Gakpo uposlio Dioga Jotu čiji udarac vanjskim dijelom kopačke prolazi kroz noge Deanu Hendersonu za 0:1 Liverpoola.

Nakon gola Jote na novi pokušaj na utakmici trebali smo čekati sve do 29. minute. Tada je s dvadesetak metara pucao Trent Alexander-Arnold, no njegov udarac je lakoćom odbio Henderson.

Ponovno smo vidjeli sušu na utakmici sve do druge minute sudačke nadoknade kada su domaći stigli do svog prvog udarca na utakmici. U prilici se našao Ismaila Sarr čiji je kvalitetan udarac obranio brazilski golman na vratima Liverpoola te se tako na poluvrijeme otišlo s prednošću gostiju od 0:1.

Drugo poluvrijeme donijelo je sličnu igru kao i prvo. Palace nije imao rješenja dok je Liverpool igrao relativno oprezno. Tako smo na prvu priliku u drugom dijelu morali čekati do 56. minute kada je Mohamedu Salahu udarac iz obećavajuće pozicije obranio Henderson.

Iako je Palace većinom bio bezidejan, u drugom dijelu su do svog prvog šuta stigli ranije nego u prvom. Tako je u 64. minuti Jean-Philippe Mateta uposlio Nketiaha čiji udarac s ruba kaznenog prostora uz manje probleme odbija Alisson.

Šest minuta kasnije, domaći su zaprijetili ponovno. Ovaj put je brazilski golman udarac Eberechija Ezea odbio u korner. Nakon udarca iz kuta Alisson je trebao reagirati i na pokušaj Trevoha Chalobaha. Kao i dosad, brazilska “jedinica” nije imala problema te je njegova mreža i dalje bila netaknuta.

No, veća aktivnost kao da je naškodila Brazilcu te je u 77. minuti sjeo na travnjak zbog ozljede stražnje lože. Nizozemski trener je na to odmah reagirao te je Alissona zamijenio Vítězslav Jaroš. Česki 23-godišnji vratar u Liverpool je stigao 2017. godine iz Slavije Prag, a posljednjih nekoliko sezona proveo je na posudbama u Irskoj, Engleskoj te Austriji.

Prvu reakciju česki golman imao je u 84. minuti. Palace je zaprijetio iz tranzicije u kojoj je Mateta uposlio Ezea čiji mlaki udarac završava u rukama Jaroša.

Do kraja utakmice više nije bilo prilika te je Liverpool upisao svoju šestu pobjedu u Premier ligi dok klub iz Londona i dalje ne zna za pobjedu. “Redsi” će nakon reprezentativne pauze svoj težak dio rasporeda otvoriti protiv Chelseaja, a Palace će svoju prvu pobjedu tražiti na gostovanju kod Nottingham Foresta.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano