Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Liverpool golovima Salaha slomio otpor Evertona

Bogati nogometni program otvoren je Merseyside derbijem između Liverpoola i Evertona. Liverpool je uoči susreta u zadnje dvije utakmice osvojio samo bod, dok je Everton u prošlom kolu razbio Bournemouth. U utakmici gdje se Everton većinu utakmice branio, Liverpool je golovima u zadnjih 15 minuta došao do 2:0 pobjede.

Prvih dvadesetak minuta prošlo je bez velikih prilika. Najbliže golu Liverpool je došao u 16. minuti kada je Ashley Young u posljednji trenutak požrtvovno blokirao udarac Luisa Díaza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ključni trenutak prvog dijela dogodio se u 37. minuti. Tada Young neoprezno ruši Díaza unatoč tome što mu je ranije pokazan žuti karton. Sudac Pawson mu je opravdano pokazao drugi žuti i Everton je ostao s igračem manje.

Unatoč igraču više Liverpool nije uspio ozbiljnije zaprijetiti do kraja poluvremena. Tako se na predah otišlo bez golova.

Prvu pravu priliku u nastavku Liverpool je imao u 52. minuti. Nathan Patterson se poskliznuo u ključnom trenutku i lopta je došla do Mohameda Salaha. Njegov udarac je uspio blokirati James Tarkowski.

Uspio je Liverpool do vodstva doći u 75. minuti. Lopta je pogodila Michaela Keanea u ruku i sudac je nakon VAR intervencije pokazao na bijelu točku. Siguran izvođač bio je Salah koji zabija za pobjedu Liverpoola.

Točka na i došla je u osmoj minuti sudačke nadoknade. Darwin Núñez je povukao kontru i pronašao Salaha na drugoj stativi koji potvrđuje pobjedu Liverpoola.

Liverpool je tako teškom mukom došao do važne pobjede. S nova tri boda Liverpool je, barem privremeno, zasjeo na vrh tablice. Everton je odigrao dobru utakmicu, ali to nije bilo dovoljno za pozitivan rezultat. Oni će bodove za ostanak tražiti u ostalim utakmicama.

Komentari

Povezano