Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Liverpool i Arsenal odigrali 2:2 u ludoj utakmici

Derbi dana u Premier ligi odigrali su na Anfieldu Liverpool i Arsenal. Gosti ovom utakmicom započinju težak raspored koji će odlučivati o prvaku, a Liverpool očajnički treba bodove ako se žele domoći mjesta koja vode u Europu. Na kraju lude utakmice nije bilo pobjednika te je završilo 2:2. Arsenal je furiozno krenuo u susret i poveo 2:0, a na kraju mogu biti sretni što su izvukli bod iz ove utakmice.

Arsenal je odlično ušao u utakmicu i već u 8. minuti poveo. Lopta se nakon dodavanja Bukaya Sake sretno i spretno odbila do Gabriela Martinellija koji se dobro snašao i poslao loptu pored Allisona za rano vodstvo gostiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovor domaćina došao je u 20. minuti. Tada je Cody Gakpo odlično pronašao Robertsona koji je iz odlične pozicije unutar šesnaesterca opalio pored gola. Propala je tako odlična prilika domaćina za brzi povratak u utakmicu.

Kazna za promašaj došla je osam minuta kasnije. Martinelli je dobio loptu na krilu i poslao odličan ubačaj u sredinu. Tamo je neometan bio Gabriel Jesus koji prikladno za Uskrs glavom zabija za 2:0. Ponovno je obrana Liverpoola na čelu s Virgilom Van Dijkom loše reagirala. Neobjašnjivo je kako je Jesus bio toliko sam u šesnaestercu.

Nadu Liverpoolu vratio je Mohammed Salah u 42. minuti nakon odlične akcije. Kombinirali su Curtis Jones i Jota koji je vratio povratnu za Jordana Hendersona. Njegov pokušaj udarca je ispao fantastična asistencija za Salaha koji zaboravljen na drugoj stativi zabija za 1:2.

Mogao je Liverpool do kraja poluvremena i u potpunosti vratiti stvari na početak. Prvo je udarac Jote sjajno obranio Aaron Ramsdale, a Henderson je odbijanac napucao nebu pod oblake i na predah se ipak otišlo s minimalnom prednošću Arsenala.

Domaćini su odlično ušli u nastavak i odmah dobili najbolju moguću priliku za povratak. Rob Holding je neoprezno startao na Joti te je Tierney dosudio kazneni udarac. Odgovornost je preuzeo Salah koji puca pored gola, promašuje drugi penal u nizu i ostaje 2:1 za Arsenal.

Ponovno je Salah bio blizu u 57. minuti. Ovoga puta je dočekao loptu na drugoj strani nakon ubačaja Robertsona, ali je Ramsdale odlično obranio njegov udarac. Umirila se utakmica nakon ludnice na početku drugog dijela i dugo nije bilo uzbuđenja.

Onda je u 81. minuti ponovno Liverpool zaprijetio. Salah je dao odličnu loptu za Darwina Núñeza koji je izbio sam pred Ramsdalea. Urugvajac nije uspio ostati miran te je loše pucao i Ramsdale je uspio još jednom sačuvati vodstvo Arsenalu.

Arsenal je u 85. minuti imao odličnu priliku za rješavanje utakmice. Saka je izveo korner, a u šesnaestercu je sam ostao Gabriel. Na sreću za domaćine, Brazilac je pucao ravno u Allisona i Liverpool je ostao u igri.

Kazna za taj promašaj je došla jako brzo. Dotada nevidljivi Trent Alexander-Arnold je odlično prošao Zinchenka, ubacio na drugu stranu gdje je čekao Firmino koji u 88. minuti glavom zabija za 2:2. Došlo je tako na naplatu loše drugo poluvrijeme Arsenala koji je prerano krenuo zatvarati utakmicu.

Do kraja utakmice je Liverpool mogao i do pobjede, ali je Ramsdale spasio Arsenal. Prvo je odlično obranio udarac Salaha koji je išao u suprotne rašlje. Zatim je nestvarno obranio pokušaj Konatéa iz blizine i tako je sačuvao barem bod Arsenalu.

Komentari

Povezano