Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Liverpool i Brighton remizirali, West Ham kasno do boda protiv Newcastlea

Nedjeljni termin od 15 sati ponudio je tri premierligaške utakmice u kojima smo mogli vidjeti 10 pogodaka, preokrete i pregršt zanimljivosti.

Brighton je na svom stadionu ugostio Liverpool i domaćini su imali bolji početak. Nametnuli su svoj tempo igre, što je kulminiralo u 20. minuti. Sjajan pritisak Brightona iskorstio je slabo dodavanje Virgila van Dijka prema Alexisu Mac Allisteru, a precizan je bio Simon Adingra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redsi su nebrojeno puta pokazali da imaju probleme s ulaskom u utakmicu, no isto su se tako dosta puta uspjeli vratiti. U 40. minuti Mohamed Salah pogodio je nakon asistencije Darwina Núñeza, a Egipćanin je bio precizan i u 46. minuti za preokret. Iskoristio je jedanaesterac kojeg je izborio Dominik Szoboszlai.

Liverpool će najviše žaliti za promašenom prilikom Ryana Gravenbercha iz 54. minute kada je Nizozemac ispred sebe imao prazan gol, ali nije uspio zabiti. Brighton je ubrzo pronašao svoj ritam, a do gola za 2:2 došli su u 78. minuti preko Lewisa Dunka, nakon loše reakcije Liverpoolove obrane kod slobodnog udarca. Do kraja se rezultat nije mijenjao, pa će se obje ekipe morati zadovoljiti bodom.

West Ham je u Londonu dočekao Newcastle, koji je na valu dobre forme i pobjede protiv PSG-a ušao u utakmicu. Čekićari su u potpunosti otupili napad Newcastlea i sveli ih na tri pokušaja, bez iti jedne velike prilike u prvom dijelu. Jedan sjajan napad domaćinima je bio dovoljan za prednost, pa su iz svog jedinog udarca u prvom poluvremenu poveli preko Tomasa Součeka. Čeh nije imao težak zadatak u dovršavanju sjajne akcije koju je sjajno začeo Lucas Paquetá, a slabu reakciju imao vratar Nick Pope.

Drugo poluvrijeme donijelo je puno raspoloženiji Newcastle. U 57. minuti Alexander Isak spretno se snašao nakon ubačaja iz slobodnog udarca, a isti je igrač donio preokret samo pet minuta poslije, na asistenciju Kierana Trippiera. Za potpunu dramu pobrinuo se novopridošli Mohammed Kudus. U 89. minuti postigao je lijep zgoditak za konačnih 2:2.

Aston Villa i Wolverhampton prvo su poluvrijeme odigrali bez golova, iako je Villa bila nešto bolja momčad. Nastavak je ponudio više zanimljivosti. U 53. minuti Wolverhampton je krenuo u svoju tipičnu tranziciju, a sjajan trk i dodavanje Pedra Neta potvrdio je Hwang-Hee Chan. Samo tri minute poslije Pau Torres zabio je svoj prvijenac za Villu i poravnao rezultat. Iako su Wolvesi do kraja imali nekoliko izglednih situacija, a Villa je duboko u nadoknadi zatresla vratnicu, rezultat se nije mijenjao. Valja napomenuti da je Mario Lemina u 94. minuti isključen zbog drugog žutog kartona.

Kolo zatvaraju na Emiratesu Arsenal i Manchester City koji se bore za prvo mjesto na tablici.

Komentari

Povezano