Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Liverpool i Roma upisali (ne)očekivane poraze, Bayer Leverkusen do novog rekorda

U utakmicama Europske lige od 18:45h gledali smo nekoliko zanimljivih dvoboja u kojima su aktivno participirali i hrvatski igrači.

Jedan od najzanimljivijih dvoboja odigrali su Ajax i Brighton, a novi je trener Amsterdamaca John van’t Schip nakon dvije pobjede, doživio i prvi poraz na klupi Kopljanika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije Ajax odigrao lošu utakmicu, no razlika u kvaliteti je na kraju presudila, a Fati prvim u 14. te Adingra drugim zgoditkom u 53. minuti postavili su konačnih 2:0 za ekipu Roberta de Zerbija koja je u posljednjih 25 susreta čak 24 postigla barem jedan pogodak.

U momčadi Ajaxa svih je 90 minuta odigrao Josip Šutalo odigravši solidan susret, Borna Sosa ušao je u igru u 57. minuti, dok je Jakov Medić svih 90 minuta odgledao s klupe.

Standings provided by Sofascore

Austrijski LASK je s visokih 3:0 savladao belgijski Royal Union Saint-Gilloise i došao do prve pobjede u grupi. Horvath, Taloverov i kapetan Robert Žulj zabijali su golove u utakmici u kojoj gosti nisu niti jednom pucali u okvir gola. Bivši Hajdukov napadač Marin Ljubičić u igru je ušao u 75. minuti.

Veliko iznenađenje vidjeli smo u francuskom Toulouseu koji je u sjajnoj utakmici nanio poraz Liverpoolu, slavivši s konačnih 3:2. Liverpool koji je u Francuskoj istrčao u miješanom sastavu bez Salaha, Nuneza, Jote, Alissona i Alexander-Arnolda gubio je 2:0 nakon 58. minuta, smanji autogolom Casseres Juniora u 73., no vrlo brzo vratio rezultat na 3:1 preko Magrija u 76. minuti, a tek je Jota u 89. minuti uspio smanjiti rezultat.

Zanimljivo, Toulouseov Dallinga je postao prvi igrač koji je zabio pogodak Liverpoolu igrajući za francusku ekipu i u gostima i kod kuće, još od Didiera Drogbe za Marseille u sezoni 2003./2004.

Standings provided by Sofascore

Maccabi Haifa koja je Villarreal ugostila u Larnaci na Cipru, izgubila je od Villarreala s rezultatom 2:1 i ostala na začelju skupine. Vodili su Izraelci s Lorencom Šimićem u prvom sastavu od 30. minute, imali i obranjeni kazneni udarac Triguerosa, da bi pred sam kraj primili golove preko Baene i Sorlotha i ostali kratkih rukava.

U drugom susretu skupine, Rennes je slavio nad Panathinaikosom Tina Jedvaja rezultatom 3:1 i stigao do treće pobjede u skupini.

Standings provided by Sofascore

I švicarski Servette u skupini G stigao je do prve pobjede u grupi, okrenuvši rezultatski deficit kojeg su imali sve do 84. minute, a onda su pogocima u samoj završnici i zahvaljujući dva crvena kartona igračima moldavskog Sheriffa stigli do konačnih 2:1.

Roma je poražena u Pragu od Slavije u posljednjoj utakmici Mourinhove suspenzije, u kojoj je portugalski strateg i najavio odmaranje ključnih igrača uoči derbija protiv Lazija za vikend, a Česi su tu priliku objeručke iskoristili i stigli do apsolunto zaslužene pobjede. Dominirali su u svim segmentima igre i pogocima Jurečke i Masopusta u drugom dijelu stigli do konačnih 2:0 te se izjednačili s Rimljanima na vrhu tablice.

Standings provided by Sofascore

Bayer Leverkusen je u četvrtom ogledu grupne faze stigao do četvrte pobjede, a ujedno i petnaeste u šesnaest ovosezonskih utakmica te jedanaeste uzastopne, što je rekord kluba otkad su postali profesionalci tj. od 1963. godine. Hrabro se držao Qarabag sve do sudačke nadoknade, a onda je zbog prekršaja na Alexandru Grimaldu Bayer dobio priliku stići do pobjede iz kaznenog udarca, kojeg je sigurno realizirao Victor Boniface.

Josip Stanišić odigrao je svih 90 minuta na poziciji desnog stopera u obrambenoj formaciji s trojicom igrača, ubilježivši jedno čišćenje, 2 uklizavanja, 7/11 dobijenih duela, 2/2 točne duge lopte te 33/39 točnih dodavanja uz 60 dodira s loptom i bio jedan od bolje ocijenjenih igrača ekipe.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano