Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Liverpool na krilima Salaha do sva tri boda kod Wolverhamptona

Premier liga se vratila u akciju nakon reprezentativne stanke, a u ranijem terminu od 13:30h smo imali prilike vidjeti susret 5. kola između Wolverhamptona i Liverpoola, u kojem su puleni Jurgena Kloppa tek pred sam kraj susreta uspjeli izboriti vrlo vrijedna tri boda rezultatom 3:1.

Strateg Wolvesa Gary O’Neil nije puno mijenjao u odnosu na prethodno kolo. Hwang Hee-Chan je protiv Liverpoola dobio šansu od prve minute umjesto Pabla Sarabije te novo pojačanje Vukova Jean-Ricner Bellegarde koji je došao iz francuskog Strasbourga. S druge strane Klopp nije mogao računati na Virgila Van Dijka zbog suspenzije nakon što je u prošloj utakmici dobio crveni karton te ozljeđenog Trenta Alexandera-Arnolda stoga su od prve minute krenuli Jarell Quansah i Joe Gomez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vukovi su došli u rano vodstvo već u sedmoj minuti ponajviše zahvaljujući fantastičnom solo prodoru po lijevoj strani Pedra Neta koji je poslao prizemnu loptu na drugu stativu gdje se našao Hwang Hee-Chan i pospremio za vodstvo 1:0.

U ne baš pretjerano zanimljivom prvom poluvremenu su se ipak dogodila dva uzbuđenja iz kojih je mogao biti postignut gol. U 34. minuti je opet na lijevoj strani probio Neto, zatim ubacio, a jako loše je reagirao Matheus Cunha koji je umjesto glavom pucao prsima sebi u nogu. S druge strane Liverpool je imao dobru šansu izjednačiti pred sam kraj prvog poluvremena, međutim u fliperu odbijanaca i udaraca u kaznenom prostoru su se Vukovi uspjeli spasiti te se na predah otišlo rezultatom 1:0 za Wolverhampton.

U drugom poluvremenu je Liverpool krenuo agresivno i vršio je konstantni pritisak na obranu Wolvesa.

Relativno brzo je obrana Vukova pala te je Liverpool nakon 10 minuta igre drugog poluvremena stigao do izjednačenja preko Codya Gakpa na asisitenciju Mohameda Salaha. Ovom asistencijom je Egipćanin postao najboljim afričkim asistentom u povijesti Premier lige. Upisao je svoju 62. asistenciju oborivši dosadašnjeg rekordera Riyada Mahreza.

Nastavio je Liverpool s boljom igrom te je u 70. minuti bio jako blizu pogotka kada je nakon ubačaja s desne strane do lopte došao Darwin Nunez, međutim na njegov udarac je bio spreman Jose Sa.

Liverpool je u završnici susreta uspio skroz slomiti Wolvese. Prvo je danas fantastični Salah asistirao za vodstvo 2:1 Andrewu Robertsonu u 85. minuti susreta, a samo šest minuta kasnije su Vukovi sami sebi zabili gol, točnije Hugo Bueno. Liverpool je u konačnici zasluženo uzeo sva tri boda.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano