Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Liverpool na Salahov pogon razbio Brentford, West Ham slavio kasnim pogotkom

Nakon poraza od Toulousea prije tri dana u Europa ligi i remija protiv Lutona prošlog vikenda u prvenstvu Liverpool se vratio na pobjedničke staze. Na tom putu stajao im je Brentford kojeg su uspješno apsolvirali na svom Anfieldu i uvjerljivo slavili rezultatom 3:0.

Glavni protagonist bio je Mohamed Salah koji je bio dvostruki strijelac i tako postao prvi igrač u povijesti Liverpoola koji je postigao gol na prvih šest domaćih utakmica u sezoni. Treći pogodak na susretu i potvrdu pobjede donio je Diogo Jota.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momčad Jürgen Kloppa od samog je početka preuzela inicijativu i posjed lopte te pritisnula Brentford. Opasni su bili domaćini te postigli dva pogotka u prvom poluvremenu. Darwin Núñez je bio u glavnoj ulozi, ali njegovi golovi u 23. i 28. minuti na kraju su poništeni zbog zaleđa. Brentford je svoju priliku čekao iz tranzicije, a jednu takvu su dočekali u 32. minuti kada je Bryan Mbeumo izbio sam pred Alissona Beckera koji je obranio njegov udarac.

Ipak, sedam minuta kasnije Liverpool je stigao do vodstva. Núñez je na desnoj strani proigrao Salaha koji je lijepo pogodio suprotan kut gola. Isto tako, ovo je bila Núñezova sedma asistencija u Premier ligi, a sve su završavale upravo golom Salaha.

Drugim golom na susretu Salah je u 62. minuti povećao prednost Liverpoola, dok je u 74. minuti pobjedu potvrdio Jota prekrasnim pogotkom s ruba šesnaesterca. Dvostruki asistent bio je Konstantinos Tsimikas koji je nakon ozljede Robertsona počeo dobivati značajniju priliku u prvom sastavu.

Liverpool je tako stigao do devete uzastopne pobjede na domaćem terenu u svim natjecanjima ove sezone. Sada su se, barem privremeno, izjednačili po broju bodova s prvoplasiranim Cityjem i trećeplasiranim Arsenalom.

Nottingham Forest u prošlom je kolu priredio iznenađenje i pobjedio Aston Villu, no tjedan dana kasnije isto im nije pošlo za nogom. Ovog puta West Ham je bio prevelik zalogaj za njih te je momčad Davida Moyesa slavila rezultatom 3:2.

West Ham je poveo golom Lucasa Paquete samo 2 minute i 38 sekundi nakon početnog zvižduka što im je ujedno i najbrži pogodak ove sezone u Premier ligi. Ipak, Nottingham je stigao do preokreta nakon što su precizni bili Taiwo Awoniyi u 44. i Anthony Elanga u 63. minuti, ali to nije bilo sve od uzbuđenja do kraja susreta. Čekićari su režirali još jedan preokret na utakmici te golovima Jarroda Bowena u 65. i Tomáša Součeka u 88. minuti stigli do sva tri boda.

U terminu od 15 sati odigrala su se još dva susreta. U prvom je Aston Villa na domaćem terenu uvjerljivo svladala Fulham rezultatom 3:1. Prvi pogodak na utakmici bio je autogol Antoneea Robinsona u 27. minuti, dok su pobjedu potvrdili John McGinn u 42. i Ollie Watkins u 64. minuti. Raúl Jiménez bio je strijelac za goste.

Brighton je pak poveo protiv Sheffield Uniteda već u šestoj minuti golom Simona Adingre. Vodila je momčad Roberta de Zerbija kroz veći dio utakmice, a onda je u 69. minuti Mahmoud Dahoud zaradio crveni karton. Samo pet minuta kasnije Sheffield United je stigao do izjednačenja nakon još jednog pogotka u vlastitoj mreži, ovoga puta bilo je to djelo braniča Adama Webstera. Rezultat na semaforu se do kraja susreta nije mijenjao te je utakmica završila rezultatom 1:1.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano