Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Liverpool nakon preokreta slavio kod LASK-a

Svoj prvi nastup u Europskoj ligi nakon sedam godina i izgubljenog finala od Seville, Liverpool je imao u Linzu gdje je gostovao kod LASK-a. Austrijski klub, za koji igra bivši igrač Hajduka Marin Ljubičić, u grupnu fazu ušao je nakon pobjede nad Zrinjskim iz Mostara u četvrtom pretkolu. Nakon što je LASK vodio na poluvremenu, Liverpool je preokretom došao do 3:1 pobjede.

Prvu priliku na susretu imao je LASK u 13. minuti. Robert Žulj je dočekao loptu u kaznenom prostoru, ali je njegov udarac od bloka otišao malo preko gola u korner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo iz tog kornera LASK dolazi do vodstva. Ubačaj Sasche Horvatha je išao na rub kaznenog prostora gdje je čekao Florian Flecker. On je fantastično zahvatio loptu i neobranjivo pogodio za 1:0.

Dugo je Liverpool čekao na pravu priliku koju je dočekao u 36. minuti. Virgil Van Dijk je spustio loptu za Darwina Núñeza koji promašuje nemoguće. Točnije, njegov udarac s glavom s tri metra obranio je Tobias Okiki Lawal.

To je bilo sve od jako lošeg prvog dijela Liverpoola. Unatoč sastavu koji je daleko od najjačeg, bila je ro predstava ispod svake razine u prvih 45 minuta. LASK je igrao svoju igru i zasluženo imao prednost na poluvremenu.

Uspio je Liverpool izjednačiti u 56. minuti. Nakon kontroverznog kaznenog udarca kojeg je skrivio Phillip Ziereis, siguran izvođač bio je Núñez.

Preokret je kompletiran sedam minuta kasnije. Ryan Gravenberch je sjajno uposlio Luisa Diaza koji nije imao težak posao.

Konačan rezultat postavio je Mohamed Salah u 88. minuti. Egipćanin je u igru ušao desetak minuta ranije i zabio nakon asistencije Núñeza koji se golom i asistencijom iskupio za promašaj iz prvog poluvremena.

To je bio i konačan rezultat te je Liverpool ipak uspješno započeo svoj put u Europskoj ligi. LASK je odigrao dobru utakmicu, ali je sumnjivi kazneni udarac prelomio susret.

Komentari

Povezano