Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Liverpool novim preokretom svladao Crystal Palace

Novo 16. kolo engleske Premier lige otvorili su na Selhurst Parku Crystal Palace i Liverpool. Unatoč tomu što su gubili do 76. minute, igrači Liverpoola su došli do nove pobjede. Junak je bio Harvey Elliot koji je u 91. minuti zabio za pobjedu 2:1.

Za prvo veliko uzbuđenje morali smo čekati 29. minutu kada je Palace umalo poveo. Jefferson Lerma je dočekao ubačaj u sredini, ali je njegov udarac fantastično obranio povratak na vrata Liverpoola Allison.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvije minute kasnije Crystal Palace je dobio kazneni udarac. Virgil Van Dijk je srušio Odsonnea Édouarda i sudac je opravdano pokazao na bijelu točku. No, javila se VAR soba te je kazneni udarac zbog prekršaja u napadu Willa Hughesa u začetku akcije.

Domaćini su ipak dobili kazneni udarac u 55. minuti kada je Jarell Quansah u kaznenom prostoru sapleo Jean-Phillipea Matetu. Upravo je Mateta bio i sigurni izvođač te je doveo Crystal Palace u vodstvo.

No, ako je Liverpool išta dokazao ove sezone, to je da ne odustaju nakon što utakmica krene u lošem smjeru. U tomu im je danas posao olakšao Jordan Ayew koji je u razmaku od 15 minuta od 60. do 75. zaradio dva žuta kartona i tako ostavio svoju momčad na cjedilu.

Odmah u prvom napadu s igračem više, Liverpool je izjednačio. Curtis Jones je spustio loptu za Mohameda Salaha čiji udarac od bloka završava u mreži.

Problemi za Palace nisu stali na tome te im se u 87. minuti ozlijedio vratar Sam Johnstone. Umjesto njega na gol je po prvi puta ove sezone stao Remi Matthews.

Preokret je kompletiran u prvoj minuti sudačke nadoknade kada je Elliot sjajno prošao kroz obranu Palacea i s ruba kaznenog prostora pogodio za erupciju među gostujućim navijačima.

Uspio je tako Liverpool, barem privremeno, preuzeti vrh tablice od Arsenala. S druge strane, Palace je upisao četvrti poraz u posljednjih pet utakmice te su ostali na 16 bodova.

Komentari

Povezano