Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Liverpool potvrdio odlazak 4 igrača na kraju sezone

Liverpool je službenom objavom na svojoj stranici najavio odlazak četiri igrača; Roberto Firmino, Naby Keita, James Milner i Alex Oxlade-Chamberlain napustit će klub istekom ugovora ovo ljeto. Ono što se dulje vremena spekulira, time je dobilo službenu potvrdu.

James Milner i Roberto Firmino došli su u ljetnom prijelaznom roku 2015. godine. Englez je od tad zabilježio 330 nastupa za Redse i pokazao se kao jednim od najboljih besplatnih transfera u klupskoj povijesti. Njegov nadimak ”Mr. Reliable” najbolje opisuje vrijeme provedeno na Anfieldu. Prema pisanjima Fabrizia Romana i ostalih novinara, njegovo sljedeće odredište je Brighton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liverpoolova je devetka pak zabilježila 360 nastupa uz 109 golova i 72 asistencije. Najave o odlasku Brazilca navijači su ispratili neprestanim pjevanjem njegove ”Si Senor” pjesme protiv Leicestera . Bio je krucijalan dio Kloppove momčadi u pohodu na trofeje i jedan od najzahvalnijih igrača.

Alex Oxlade-Chamberlain stigao je u ljeto 2017. iz Arsenala za 38 milijuna eura. Unatoč obećavajućoj prvoj sezoni, engleski veznjak nikada nije izborio sigurnu poziciju startera. Zaustavljen od raznih ozljeda, ostao je na 146 nastupa, od kojih je 76 bilo s klupe. Nadodao je 18 pogodaka i 13 asistencija.

Naby Keita došao je u ljeto 2019. kao pojačanje iz RB Leipziga za 65 milijuna eura, što je tada bio treći najskuplji transfer Liverpoola ikad. Gvinejac je skupio 129 utakmica uz svega 11 golova i 6 asistencija. Iako je došao kao zvučno pojačanje nakon sjajne sezone u Bundesligi, ozljede i nekonzistentnost sputali su ga do potpunog dokazivanja u Redsima.

Sva četiri igrača bila su dio ekipe Liverpoola koja je osvojila: Ligu prvaka, UEFA Superkup, FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo, Premier ligu, Carabao kup, FA kup i FA Community Shield.

Komentari

Povezano