Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Liverpool preko sjajnog van Dijka došao do Kupa protiv Chelseaja

U 63. izdanju engleskog Liga kupa susreli su se Liverpool i Chelsea. Redsi su najtrofejnija ekipa Carabao kupa s devet titula, dok Bluesi u vitrinama broje pet primjeraka. Wembley je posljednji put ugostio ove dvije momčadi 2022. kada je Liverpool bio uspješniji nakon raspucavanja jedanaesteraca.

Redsi su u utakmicu ušli oštećeni brojnim ozljedama, a situacija se dodatno pogoršala kada je Moisés Caicedo opasnim startom ozlijedio gležanj Ryana Gravenbercha koji je morao izaći na nosilima. Nakon VAR provjere Caicedu nije pokazan crveni karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liverpool je u tim trenucima izgubio svoju dominaciju, a Chelsea je uspio i zabiti, no njihov je gol bio poništen zbog milimetarskog zaleđa. S druge strane je Cody Gakpo imao najbolju priliku kada je glavom pogodio vratnicu.

U nastavku je i Liverpool osjetio kako je to kada VAR poništi pogodak. Strijelac je bio Virgil van Dijk, ali je VAR intervenirao zbog zaleđa Watarua Enda. Japanac nije dirao loptu, ali je utjecao na igru tako što je iz nedozvoljene pozicije blokirao trk Levija Colwilla koji je trebao čuvati Virgila van Dijka.

S obje strane su sijevale dobre prilike, a najviše će za promašajima žaliti Conor Gallagher koji se našao u tri jako opasne situacije, no sjajni Caoimhin Kelleher i vratnica su ga zaustavili. Kakva je situacija s ozljedama u Liverpoolu najbolje govori činjenica da su utakmicu na terenu završili Jayden Danns, James McConnell i Bobby Clark.

Bez obzira na sva uzbuđenja, 90 minuta završilo je bez pogodaka, a to je scenarij na kojeg su nas ova dva kluba dobrano naviknula. Uslijedili su produžeci.

Tri juniora na travnjaku usprkos, Liverpool je u prvom produžetku bio bolja ekipa. Pokušaj Dannsa je obranio Đorđe Petrović, a osim toga nije bilo puno većih prilika. Plavci su čekali tranziciju, no ni iz takvih situacija nisu uspjeli doći do udarca.

Sve je upućivalo na to da ćemo još jednom u finalnom srazu ove dvije ekipe gledati izvođenje jedanaesteraca, a onda se ukazao korner u 118. minuti. Ubacio je Konstatinos Tsimikas, a pogodio kapetan Virgil van Dijk. Ovaj put gol nije bio poništen, a Redsi su na krilima sjajne predstave Nizozemca slavili za svoj jubilarni deseti Liga kup.

Kapetan Redsa u susretu je upisao pogodak, sedam od deset osvojenih duela, dva ključna dodavanja, sedam čišćenja, dva presijecanja, dva blokirana udarca i tri klizeća starta.

Komentari

Povezano