Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Liverpool rutinski svladao West Ham za polufinale Liga kupa

Posljednju utakmicu četvrtfinala engleskog EFL, odnosno Liga kupa odigrali su na Anfieldu Liverpool i West Ham. Liverpool je za vikend odigrao 0:0, dok je West Ham upisao domaću pobjedu protiv Wolverhamtpona. Domaćini su dominirali od prve sekunde i zasluženo slavili 5:1.

Liverpool je od počekta bio osjetno bolja momčad te su to naplatili u 28. minuti. Saïd Benrahma je izgubio loptu koja je naposlijetku došla do Dominika Szoboszlaija. Mađar je fantastično stisnuo loptu s dvadesetak metara od gola probio Alphonsea Aréolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ogromnu priliku za 2:0 propustio je Cody Gakpo pred sami kraj poluvremena kada je glavom pucao malo pored gola. Tako se na predah otišlo s rezultatom kojim je zadovoljniji mogao biti West Ham, 1:0 za Liverpool.

Nije se ništa promijenilo ni u nastavku te je Liverpool nastavio dominirati. Vodstvo je udvostručio Curtis Jones golom kroz noge Aréole. Treći pogodak postigao je Gakpo u 71. minuti.

O dominaciji Liverpoola kroz susret najbolje govori podatak da je West Ham prvi udarac uputio tek u 70. minuti. Ipak, u 77. minuti West Ham je uspio smanjiti rezultat kada je sve sam napravio Jarrod Bowen.

Konačnih 5:1 postavili su Mohamed Salah nakon kontre u 82. minuti i Jones solo prodorom dvije minute kasnije. Ovom pobjedom Liverpool se pridružio Middlesboroughu, Fulhamu i Chelseaju u polufinalu Liga kupa.

Komentari

Povezano