Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Liverpool s lakoćom svladao Brentford za ostanak na vrhu

Prvi susret 25. kola engleske Premier lige bio je onaj između Brentforda i Liverpoola u 13:30 sati i s pet golova pokazao se kao sjajna uvertira.

Londonski su domaćini dobro otvorili susret i stvorili nekoliko dobrih pokušaja, no bez uspjeha. Ključna se situacija dogodila u 35. minuti kada je Virgil van Dijk poslao dugu loptu u napad na Dioga Jotu, koji je glavom proslijedio do Darwina Núñeza. Urugvajac je sjajnim lobom prebacio Marka Flekkena i u 35. minuti donio vodstvo svojoj momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situacija je za Liverpool bila otežana činjenicom da su zbog ozljeda teren morali napustiti Curtis Jones i Diogo Jota, a utjehu za navijače Redsa bio je povratak na teren Mohameda Salaha.

U nastavku smo vidjeli goste u još odlučnijem izdanju i u 55. minuti povisili su vodstvo. Povratnik Salah sjajnom je loptom pronašao Alexisa Mac Allistera i Argentinac se minijaturom oslobodio čuvara usput pogodivši golmanov kut za 2:0.

Na Salaha ozljeda nije ostavila puno traga. Egipćanin se vratio na engleske terene sa stilom pa je osim asistencije uspio i zabiti. Na dodavanje glavom Codyja Gakpa našao se sam ispred stopera kojeg je uspio izgurati u duelu i potom zabiti za 3:0.

Domaćini se nisu predavali, a njihova je nagrada stigla u 75. minuti. Nakon što je prvi udarac obranio Caoimhin Kelleher, lopta se odbila do Ivana Toneyja koji je bez većih problema smanjio zaostatak na dva gola.

Njihov pritisak nije dugo trajao. Nastavili su s nizom amaterskih obrambenih grešaka, a dvije takve u nizu prethodile su četvrtom golu Liverpoola. Ovaj je put asistent bio Luis Díaz, a strijelac Cody Gakpo. Redsi su zasluženo slavili i učvrstili se na prvom mjestu.

Komentari

Povezano