Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Liverpool slavio kući, Brighton i Brentford demolirali protivnike

U drugom kolu engleskog Premiershipa termin u 16 sati ponudio je tri zanimljive utakmice. Tri crvena kartona i čak 11 pogodaka najbolji su dokaz tomu.

Liverpool je na svom terenu dočekao Bournemouth. Utakmica je za goste krenula idealno. U prvoj minuti su postigli pogodak, koji im je poništen zbog zaleđa, ali nastavili su držati visok intenzitet i pritisak. Nakon greške Trenta Alexandera-Arnolda u primanju, Bournemouth je iskoristio tu grešku i za vodstvo je bio zaslužan Antoine Semenyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redsi su jako loše krenuli u utakmicu, no podizali su se kako je vrijeme prolazilo. Za izjednačenje je pogodio Luis Díaz fantastičnim, akrobatskim udarcem. U 36. novopridošli Dominik Szoboszlai izborio je jedanaesterac, kojeg je izveo Mohamed Salah. Egipćaninu je vratar Neto uspio obraniti udarac, no Salah je bio precizan iz odbijanca.

Redsi su puno bolje otvorili drugo poluvrijeme, no veliki se problem dogodio kada je Alexis Mac Allister zbog nesmotrenog starta dobio izravni crveni karton. Ipak, Liverpool je i s 10 igrača uspio držati inicijativu, što je potvrdio Diogo Jota pogotkom u 62. minuti i taj se rezultat do kraja nije mijenjao.

Wolverhampton je u istom terminu ugostio Brighton. Gosti su u 15. minuti došli do vodstva nevjerojatnim pogotkom Kaorua Mitome. Japanac se sjurio u brzi slalom između nekolicine protivničkih igrača i pogodio u donji kut za prednost. Utakmica je bila visokog intenziteta s puno prilika, no Wolvese je nastavila pratiti boljka iz prošle sezone i jednostavno nisu uspjeli zabiti unatoč dobrim prilikama, pa se s istim rezultatom otišlo na predah.

U drugom poluvremenu dogodio se nevjerojatni blitzkrieg Brightona u početnih 10 minuta u kojima su uspjeli zabiti tri gola. Strijelci su bili Pervis Estupiñán i Solly March – dva puta. Mitoma je asistirao jednom, a Julio Enciso dva puta za nevjerojatnih 4:0. Ružan rezultat ublažio je Hee Chang-Hwan pogotkom glavom na asistenciju Pabla Sarabie. U sudačkoj nadoknadi je drugi žuti karton zbog prigovora dobio veznjak Wolvesa, Matheus Nunes.

U londonskom derbiju Fulham je dočekao Brentford. Gosti su bili bolja momčad i to su potvrdili u 44. minuti. Issa Diop napravio je veliku pogrešku u svojoj trećini, a to je iskoristio Yoanne Wissa mirno pogodivši za vodstvo. Brentford je imao nekoliko dobrih udaraca koje je uspješno zaustavljao Bernd Leno, dok domaćini nisu ozbiljno zaprijetili čitavo poluvrijeme.

U nastavku je Fulham tražio povratak i najbliže su došli pogodivši gredu, ali u 64. minuti utakmica je nepovratno otišla na stranu Brentforda. Jedanaesterac je skrivio stoper Tim Ream, pa je za 0:2 zabio Bryan Mbeumo. Isti je igrač stavio “točku na i” pogotkom iz kontranapada u 92. minuti.

Komentari

Povezano