Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Liverpool svladao Burnley i zasjeo na vrh tablice

Nastavak bogatog nogometnog dana gledali smo na Turf Mooru gdje je Burnley ugostio Liverpool. Uoči ovog susreta Liverpool je imao dva domaća remija u nizu, dok je Burnley u prošlom kolu došao do gostujuće pobjede kod Fulhama. Liverpool je sigurnom predstavom došao do 1:0 pobjede i do vrha tablice.

Nije moglo bolje krenuti za Liverpool koji je poveo već u šestoj minuti. Cody Gakpo je vratio povratnu loptu za Darwina Núñeza na rub kaznenog prostora. Urugvajac je sjajno naciljao i pogodio suprotni kut za rano vodstvo gostiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mogao je Liverpool udvostručiti vodstvo samo dvije minute kasnije. Mohamed Salah je dočekao loptu u sredini i dobro opalio, ali je James Trafford sjajnom intervencijom spriječio drugi gol Liverpoola.

U 28. minuti Liverpool je ipak došao do drugog gola. Cody Gakpo je pokupio odbijanac u kaznenom prostoru i zabio za 2:0. No, pogodak nije priznat zbog prekršaja Núñeza u začetku akcije. Tako se na predah otišlo s minimalnom prednosti Liverpoola.

U 55. minuti gosti ponovno dolaze do drugog gola. Ryan Gravenberch je uposlio Harveyja Elliotta koji zabija za 2:0. Ovoga puta gol je poništen zbog zaleđa u začetku akcije.

Iz trećeg pokušaja, Liverpool je zabio drugi gol u prvoj minuti sudačke nadoknade. Luis Diaz je pronašao Dioga Jotu koji je sjajnim golom potvrdio pobjedu gostiju.

Liverpool je tako upisao važna tri boda kojima je, barem privremeno, preuzeo vrh ljestvice. Burnley će pak, bodove u borbi za ostanak tražiti u drugim utakmicama.

Komentari

Povezano