Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Liverpool svladao Chelsea, Salah strijelac i asistent

U derbiju osmog kola engleske Premier lige Liverpool je na Anfieldu ugostio Chelsea. Redsi su u dvoboju punom tenzija upisali treću uzastopnu pobjedu protiv londonskog kluba slaveći rezultatom 2:1.

Zbog ozljeda, u momčadi Arnea Slota nedostajali su Alisson, Federico Chiesa i Harvey Elliot, dok strateg Bluesa Enzo Maresca nije mogao računati na suspendirane Marca Cucurellu i Weseyja Fofanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reece James našao se, stoga, u početnoj postavi Chelseaja po prvi put nakon prosinca prošle godine i susreta s Evertonom kada je ozlijeđen izašao iz igre.

Prvi udarac na utakmici uputili su gostujući nogometaši, ali pokušaj Colea Palmera u 25. minuti u posljednji je trenutak blokirao Curtis Jones. Već u sljedećem napadu, Mohamed Salah pao je u protivničkom šesnaestercu, no John Brooks propustio je dosuditi najstrožu kaznu u korist domaćina, što je, u najmanju ruku, bila dvojbena odluka.

Prethodno su i gosti tražili jedanaesterac poslije sumnjivog starta Trenta Alexander-Arnolda nad Jadonom Sanchom, ali 34-godišnji arbitar nije se oglasio.

Dvije minute kasnije Levi Colwill srušio je u kaznenom prostoru Jonesa, a ovoga je puta glavni sudac odmah pokazao na bijelu točku s koje je sigurno poentirao Salah i doveo u vodstvo svoju momčad. 32-godišnjaku bio je to deveti zgoditak sezone u svim natjecanjima.

U 30. je minuti Diogo Jota bio primoran napustiti teren nakon što je stradao u ranijem duelu, a Darwin Núñez odmah je po ulasku pokrenuo akciju za povećanje prednosti Redsa, no pogodak Codyja Gakpa valjano je poništen zbog zaleđa Salaha koji se našao u ulozi asistenta.

U tim se trenucima dvoboj dobrano zahuktao, a, nastavno na ubrzaniji ritam, u idućoj se prilici našao Nicolas Jackson čiji je udarac odsjeo na vratnici. Do kraja prvog dijela valja još istaknuti šansu Dominika Szoboszlaija na jednoj, odnosno Palmera na drugoj strani, ali bez učinka.

Vezano uz kraj poluvremena, u drugoj minuti sudačke nadoknade u glavnog se aktera ponovno prometnuo Brooks koji je dosudio drugi kazneni udarac za domaćine poslije prekršaja Roberta Sáncheza nad Jonesom, ali je pregledom VAR snimke opravdano poništio svoju prvotnu presudu.

U nastavku, gosti su u 48. minuti stigli do izjednačenja preko Jacksona koji je na sjajnu asistenciju Moisésa Caiceda plasirao loptu pored nemoćnog Caoimhina Kellehera. Liverpool je, pak, već u sljedećoj akciji opet došao u rezultatsku prednost. Salah je ubačajem na drugu stativu pronašao Jonesa, a 23-godišnji Englez fantastično se snašao ispred Sancheza i zabio za 2:1.

Zanimljivo, fenomenalni je Egipćanin u današnjoj utakmici dostigao brojku od 34 ogleda u kojima je upisao i pogodak, i asistenciju u najjačem rangu engleskog nogometa čime se približio Wayneu Rooneyju koji je skupio 36 susreta sa spomenutim učinkom.

Uz poneki slabašni pokušaj s obje strane, do kraja dvoboja više nije bilo ozbiljnijih prijetnji. Za izdvojiti je tek prilika Renata Veige u trećoj minuti sučeva dodatka, ali je njegov šut glavom po ubačaju Palmera završio iznad prečke.

Ovim trijumfom, Liverpool se vratio na vrh prvenstvene tablice s 21 bodom, jednim ispred Manchester Cityja, dok je Chelsea pao na šesto mjesto s 14 osvojenih bodova.

Osmo kolo sutra će kompletirati Nottingham Forest i Crystal Palace.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano