Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Liverpool ukrao bod Cityju na Etihadu

Velikim derbijem između Manchester Cityja i Liverpoola otvoreno je 13. kolo engleske Premier lige. U posljednjem kolu uoči reprezentativne stanke City je u ludoj utakmici na gostovanju kod Chelseaja odigrao 4:4, dok je Liverpool rutinski svladao Brentford 3:0. U uzbudljivoj utakmici na kraju je završilo 1:1.

Prvo uzbuđenje na susretu vidjeli smo u 11. minuti. Nakon lošeg ispucavanja Alissona, lopta je pala ravno u noge Phila Fodena. No, Englez nije dobro reagirao te je uputio mlaki udarac ravno u brazilskog vratara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pet minuta kasnije zaprijetio je Liverpool. Mohamed Salah je ubacio na glavu Darwina Núñeza čiji dobar udarac još bolje brani Ederson. Odmah u idućem napadu ponovno je Núñez bio u dobroj poziciji. Izbio je sam pred Edersona, ali se Urugvajac spetljao i na kraju nije uputio udarac.

U 27. minuti Građani su poveli. Ponovno Allison nije dobro ispucao loptu koja je ovoga puta došla do Nathana Akéa. Aké je sjano prošao između Dominika Szoboszlaija i Trenta Alexander-Arnolda i pronašao Erlinga Haalanda. Norvežanin takve prilike ne propušta često i to je 1:0 za domaćine. Haaland je tako postao igrač koji je najbrže u povijesti došao do 50. gola u Premier ligi.

Nakon toga uzbuđenja nije bilo sve do samog kraja prvog dijela. Tada je udarac Fodena s 20-ak metara otišao malo pored gola. Bilo je to sve u prvih 45 minuta nakon kojih je City zasluženo vodio.

Prvu priliku u drugom dijelu imao je City u 53. minuti. Jérémy Doku je sjajno prošao i vratio povratnu za Juliána Álvareza. On je bio sam na deset metara od gola, ali je loptu poslao visoko iznad gola.

U 72. minuti je Liverpool ponovno bio blizu izjednačenja. Još je jednom Núñez bio u dobroj poziciji kada je njegov udarac sa sedam metara dobro obranio Ederson.

Osam minuta kasnije Liverpool se uspio vratiti. Sve je krenulo tako što je Allison obranio udarac Haalanda iz dobre pozicije. Na drugoj strani je Salah dao loptu za Alexander-Arnolda koji sjajno pogađa suprotni kut za erupciju oduševljenja u gostujućem sektoru.

Krenuo je tada City u završnu ofenzivu, ali nisu uspjeli stvoriti ozbiljnu priliku. Završilo je tako 1:1 u susretu u kojem je City vjerojatno zaslužio više. Tako po prvi puta u 2023. godini City nije slavio na Etihadu. Liverpool je iskoristio ponuđeno i došao do vrijednog boda. Ovim rezultatom će najzadovoljniji biti Arsenal koji sada može preuzeti vrh ljestvice.

Komentari

Povezano