Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Liverpool uvjerljiv protiv Norwicha za prolazak

U četvrtom kolu najstarijeg nogometnog natjecanja na svijetu susreli su se Liverpool i Norwich na Anfieldu. Domaćini su bili izrazit favorit, a imali su i poseban motiv s obzirom na to da je ovo prva utakmica otkako je Jürgen Klopp objavio da napušta klub na kraju sezone poslije gotovo devet godina.

Njihova miješana ekipa omah je nametnula tempo i visokim pritiskom tjerala Norwich na pogreške. U 16. minuti mladi je James McConnel lijepo ubacio loptu u šesnaesterac, a glavom je zabio Curtis Jones, koji ove sezone igra u sjajnoj formi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 22. minuti gosti su uzvratili. Iz slobodnog udarca uslijedio je ubačaj iz kojeg je u prilično neobičnoj maniri zabio Ben Gibson. Naime, Gibson je utrčao na prvu stativu i za malo promašio loptu glavom, no ona se odbila od njegovih leđa u gol.

Nije dugo trajalo slavlje domaćina jer je Liverpool vratio prednost u 28. minuti. Connor Bradley je povukao munjevit trk s pozicije desnog beka i uposlio Darwina Núñeza, koji je preciznom završnicom okrenuo utakmicu na mlin Redsa.

U 54. je minuti Ben Gibson loše reagirao na dugo dodavanje i lopta je došla do Dioga Jote. Portugalac takve situacije ne propušta pa je pogodio za 3:1. Velika je prednost za Redse što su se od ozljeda vratili Andy Robertson, Trent Alexander-Arnold i Dominik Szoboszlai.

Upravo je Mađar iz kornera asistirao četvrti pogodak svoje momčadi. Iz njegovog centaršuta zabio je kapetan Virgil van Dijk za svoj drugi gol sezone. Kanarinci se nisu predavali, u 62. minuti su zabili za 4:2. Borja Sainz je zabio fantastičan pogodak iz daljine, a Alisson Becker bio je potpuno nemoćan.

Za petardu pobrinuo se Ryan Gravenberch u sudačkoj nadoknadi. Nizozemac je glavom zakucao ubačaj Conora Bradleyja, koji je upisao drugu asistenciju u susretu.

Liverpool je pred svojom publikom izborio prolazak u sljedeću fazu gdje će igrati s boljim iz dvoboja Watforda i Southamptona.

Komentari

Povezano