Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Liverpoolova šestica na Elland Roadu za prekid negativnog niza

Nogometaši Liverpoola su u posljednjoj utakmici 31. kola Premier lige s čak 6:1 slavili na gostovanju kod Leedsa na Elland Roadu čime su prekinuli niz od četiri uzastopne utakmice bez pobjede u engleskom prvenstvu.

Liverpool je golovima Codyja Gakpa i Mohameda Salaha na poluvrijeme otišao s vodstvom od 2:0, a na samom početku drugog dijela, u 47. minuti, Luis Sinisterra je smanjio na 1:2 pa smo se mogli nadati da ćemo gledati uzbudljivo drugo poluvrijeme. Te su snove brzo odagnali Diogo Jota pogotkom u 52. minuti te Salah svojim drugim pogotkom na utakmici u 64. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Egipćanin je tim pogotkom došao do brojke od 135 pogodaka u Premier ligi čime je prestigao Jamiea Vardyja na 14. mjestu povijesne ljestvice, dok je Portugalac tako prekinuo niz od čak 33 prvenstvene utakmice bez postignutog pogotka. Jota je već u 72. minuti postigao svoj drugi pogodak na večerašnjoj utakmici, dok je konačnih 6:1 svojim devetim prvenstvenim pogotkom postavio Darwin Núñez.

Nakon što su u prošlom kolu na domaćem terenu primili 5 pogodaka od Crystal Palacea, a večeras na istom mjestu 6 od Liverpoola, Leeds je postao prva momčad nakon Derby Countyja iz sezone 2007./08. koja je na dvije uzastopne domaće utakmice Premier lige primila 5 ili više pogodaka. Derby je tada izgubio 6:0 od Aston Ville te 6:2 od Arsenala.

Kloppovim trupama je ovo bila treća utakmica ove sezone u kojoj postižu 6 ili više pogodaka nakon što su 7 zabili Manchester Unitedu, a 9 Bournemouthu. Svi ostali klubovi Premier lige kombinirano imaju također tri takve utakmice ove sezone.

“Redsi” su ovom pobjedom ostali na osmom mjestu s 47 bodova, dok je Leeds 16. s 29 te su samo dva boda iznad zone ispadanja. U sljedećem kolu Leeds ide u goste Fulhamu, dok će Liverpool ugostiti Nottingham Forest.

Komentari

Povezano