Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ljevoruki bekovi predvodili Knickse i Kingse do tijesnih NBA pobjeda

U dvije poslijeponoćne utakmice NBA doigravanja, New York Knicksi su napravili prvi ”break” ovog doigravanja svladavši Cleveland Cavalierse na gostovanju sa 101:97, dok su u još jednom tijesnom dvoboju košarkaši Sacramento Kingsa slavili na domaćem parketu sa 126:123 protiv branitelja naslova Golden State Warriorsa.

Cavaliersi su se vratili u doigravanje nakon četiri sezone čekanja, a protekle noći su Knicksi mnogo bolje započeli susret te su koševima Juliusa Randlea i Jalena Brunsona poveli s 9:2. Uvodno vodstvo Knicksa nije bilo dugotrajno jer su Cavsi odgovorili vlastitom serijom od 9:0 te su tako preokrenuli situaciju na semaforu. Prva četvrtina je protekla u velikoj nervozi kod obje ekipe pa smo tako vidjeli promašena polaganja, “cigle” izvan 7,25 metara i slično, a u tome su se na početku nešto bolje snašli gosti koji su nakon prvih 12 minuta vodili s 30:24.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cavaliersi su nastavili s nevjerojatnim promašajima i u drugoj četvrtini pa je tako nakon Carisa LeVerta i Ricky Rubio neometan promašio polaganje, dok su LeVert i Donovan Mitchell s polovičnim uspjehom napuštali crtu slobodnih bacanja. Jedina pozitivna stvar za domaću momčad pri dvoznamenkastom zaostatku je bila ta što je Jalen Brunson zaradio brzu treću osobnu pogrešku pa je završio na klupi.

Randle je bio sjajan te je poslije samo 15 minuta imao 14 poena s kojim je predvodio Knickse do vodstva od 12 poena razlike. Sredinom druge četvrtine se na drugoj strani upalio Mitchell koji je ubacio 18 poena u prvom poluvremenu. Knicksi su vodili kroz cijelo poluvrijeme te su na veliki predah otišli s prednošću od 50:45, a zanimljivo je da su obje momčadi imale gotovo jednak šut iz igre – Cleveland 17/44 (38%), a New York 17/43 (39%).

Cleveland je imao momentum na svojoj strani početkom treće četvrtine kada su u par navrata izjednačili, ali Knicksi se koševima Brunsona i Obi Toppina uspijevaju ponovno odvojiti na čak 11 poena prednosti. Njih dvojica su kombinirano postigli 21 poen u trećoj dionici poslije koje su gosti vodili sa 78:70.

U četvrtoj četvrtini su Knicksi održavali prednost koju je Donovan Mitchell uredno smanjivao tricama, a svojim 34. poenom je spustio razliku na samo dva posjeda zaostatka, odnosno na -5 tri minute i 45 sekundi prije kraja. U sljedećem napadu Cavsa Mitchell ponovno zabija, dok poslije toga krade loptu što je dovelo do Osmanovog koša u kontranapadu za -1. Brunson je probao odgovoriti tricom, ali promašuje, dok Jarrett Allen košem nakon skoka u napadu donosi Cavsima prvo vodstvo (93:92) nakon prve četvrtine.

Thibodeau je pozvao minutu odmora nakon koje najprije Josh Hart s ozljeđenim gležnjem postiže tricu sekundu prije isteka napada, a onda i Jalen Brunson pogađa šut s poludistance za vodstvo od 4 poena razlike. Donovan Mitchell je na drugoj strani pogodio dva slobodna bacanja, dok sljedeći napad Knicksa završava promašajem Harta, no Isaiah Hartenstein hvata skok u napadu, a Brunson polaže za povratak na +4 35 sekundi prije kraja. Allen je na asistenciju Donovana Mitchella smanjio na -2, dok Brunson na drugoj strani promašuje šut poslije kojeg je uslijedio Randleov skok u napadu, a Quentin Grimes pogađa dva slobodna bacanja četiri sekunde prije kraja susreta za pobjedu od 101:97.

Knickse su do pobjede predvodili Jalen Brunson s 27 poena, Julius Randle s 19 poena i 10 skokova te Josh Hart sa 17 poena i 10 skokova, a moramo izdvojiti i podatak da su imali čak 17 skokova u napadu i 23 poena iz ”drugih prilika”. U poraženim redovima je sjajan bio Donovan Mitchell koji je postigao 38 poena zajedno s 8 asistencija čime je postao prvi košarkaš nakon Allena Iversona koji je u 20 od svojih prvih 40 utakmica u NBA doigravanju postigao 30 ili više poena.

Sacramento Kingsi su se vratili u NBA doigravanje nakon 16 sezona izbivanja, a u povratku su “nagrađeni” sa serijom protiv branitelja naslova, momčadi Golden Statea. Ako se po jutru dan poznaje, bit će to spektakularna serija.

Prva četvrtina je protekla u potpunom egalu (29:29), dok su do poluvremena Warriorsi ostvarili prednost od 6 poena razlike (55:61) ponajviše zbog Jordana Poolea koji je postigao 11 poena u drugoj dionici čime je jako dobro anulirao 15 poena koliko je zabio Malik Monk za Kingse u istoj četvrtini.

U trećoj četvrtini su domaći košarkaši nadoknadili zaostatak na pogon De’Aarona Foxa koji je zabio 16 poena i Treya Lylesa koji je ubacio 10 te su košem Malika Monka četiri sekunde prije kraja vratili vodstvo od pola koše u svoje ruke. Rezultat je bio 91:90 na ulasku u posljednjih 12 minuta.

Četvrta četvrtina je donijela čak 10 promjena u vodstvu, a obilježili su je bekovi. Klay Thompson je postigao dvije trice sredinom posljednje dionice za dva povratka Golden Statea u vodstvo, dok je Stephen Curry postigao 13 poena u svojoj najefikasnijoj četvrtini. Nije to pomoglo gostima jer su posebno inspirirani protekle noći bili Monk i Fox koji su kombinirano postigli čak 28 od 35 poena koliko su Kingsi zabili u zadnjih 12 minuta uključujući i posljednja četiri s linije slobodnih bacanja za konačnu pobjedu od 126:123. Imali su Warriorsi šansu povesti s 2 poena razlike samo 10 sekundi prije kraja, ali je Andrew Wiggins promašio otvorenu tricu iz kuta.

De’Aaron Fox je u konačnici postigao 38 poena u svom debiju u doigravanju, dok je Malik Monk uknjižio 32, a veliki doprinos je dao i Trey Lyles sa 16 poena s klupe. Fox i Monk su tako postali tek drugi par suigrača u NBA povijesti koji su u svojim debitantskim nastupima u doigravanju ubacili po 30 ili više poena. Prije njih su to učinili samo Alonzo Mourning i Kendall Gill u dresu Hornetsa 1993. godine.

U redovima poraženih je Steph Curry postigao 30 poena, Klay Thompson 21, a Jordan Poole i Andrew Wiggins po 17.

Druga utakmica serije je na rasporedu u noći s ponedjeljka na utorak u 4:00 po našem vremenu.

Komentari

Povezano