Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Lokomotiva dovela nekadašnju veliku nadu Arsenala

Lokomotiva nije u najboljem ritmu otvorila sezonu. Tijekom prijelaznog roka klub je napustila nekolicina igrača, a to je rezultiralo pretposljednjim mjestom na ljestvici nakon osam kola. Tako je konkurenciju u veznom redu sada pojačao Gedion Zelalem, koji je potpisao ugovor do kraja sezone.

27-godišnjem veznjaku, koji pokriva manje-više sve pozicije u sredini terena, nekoć se predviđala velika karijera, ali na kraju se nije sve baš razvilo u tom smjeru. Na to su poprilično utjecale dvije ozljede koljena tijekom sezona 2017./18. i 2020./21. zbog kojih je van terena bio ukupno više od dvije godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao 16-godišnjak je 2013. godine stigao u Arsenalovu akademiju, no tamo se nije uspio probiti pa je svoju sreću tražio po posudbama kroz Glasgow Rangerse i Venlo, da bi se onda zaputio u MLS. Tamo je nastupao za Sporting Kansas City i New York City, a prošlu sezonu je proveo u nizozemskom drugoligašu Den Boschu.

Zelalem je u karijeri skupio četiri nastupa za seniorsku ekipu Arsenala, dok je u prošloj sezoni skupio 26 nastupa za Den Bosch, uz čak osam žutih i jedan crveni karton. Ipak, najupečatljivija sezona bila mu je 2015./16. kada je u 28 nastupa za Rangerse upisao osam asistencija.

U mlađim uzrastima je nastupao za reprezentaciju Njemačke, da bi potom za U-20 i U-23 selekcije nastupao za Sjedinjene Američke Države.

Komentari

Povezano