Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Lokomotiva i Gorica odigrali 2:2 u ludoj utakmici

Prvomajski program Supersport HNL-a otvorili su u Kranjčevićevoj Lokomotiva i Gorica. Domaćini su se prošlotjednim porazom od Rijeka praktički oprostili od aktivne borbe za Europu, a Gorica je i dalje sve samo ne sigurna u borbi za ostanak. U ludoj utakmici s pregršt prilika na kraju je završilo 2:2. Briljirao je vratar Lokomotive Nikola Čavlina koji je upisao čak 12 obrana, a pri tome je obranio i kazneni udarac.

Za prvu priliku na susretu čekali smo 18. minutu. Tada je Čavlina fantastično obranio udarac Merveila Ndockyta koji je ostao zaboravljen na drugoj stativi nakon odličnog ubačaja Dine Štigleca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokomotiva uzvraća pet minuta kasnije. Nakon auta lopta se nekako odbila do Indrita Tucija koji nije najbolje zahvatio loptu i propala je jako dobra prilika za vodstvo. U 28. minuti Ivan Banić spašava goste. Mateo Marić je dobro pucao glavom, ali Banić je dobrom reakcijom izvadio loptu iz gola.

Domaćini su uspjeli povesti u 42. minuti. Branimir Cipetić je ubacio, a Tucijev šut je blokirala obrana. Lopta je došla do Luke Stojkovića koji sa sedam metara probija Banića za 1:0. Stojkoviću je to treći ovosezonski pogodak.

Gorica se mogla brzinski vratiti u utakmicu u prvoj minuti sudačke nadoknade. Jurica Pršir je ubacio iz slobodnog udarca, a udarac Steenvordena brani Čavlina pa se na predah otišlo s minimalnim vodstvom Lokomotive.

U prvih 15 minuta drugog dijela uslijedio je apsolutni vatromet. Sve je započelo u 47. minuti kada Lokomotiva udvostručuje vodstvo. Stojković je odigrao loptu, a on potegnuo s 20-ak metara i pogodio za drugi gol domaćina.

U 52. minuti Lokomotiva griješi u opasnoj zoni, ali je Čavlina obranio udarac Pršira. Tridesetak sekundi kasnije Ivan Miličević je nagazio Valentina Majstorovića te je sudac Bebek opravdano pokazao na bijelu točku.

Odgovornost je preuzeo Pršir koji nije dobro pucao. Njegov udarac je obranio Čavlina koji je time nastavio svoju fantastičnu predstavu. Čavlini je to drugi u nizu obranjeni kazneni udarac nakon što je u Osijeku obranio Špoljariću.

Odmah nakon toga Lokomotiva je imala priliku trećim golom riješiti utakmicu. Prvo je Banić obranio udarac Stojkovića, a na odbijancu se našao Lukas Kačavenda koji pogađa prečku. Lopta je nakon toga došla do Marića čiji udarac u zadnju sekundu uspija blokirati obrana gostiju.

Ludih 15-ak minuta prvog dijela zaključio je Luka Kapulica u 61. minuti. Bivši talent Hajduka i nekadašnji kapetan njihovih kadeta, pronašao je prostor u šesnaestercu domaćina i snažno puknuo u suprotni kut Čavline za smanjenje zaostatka. Kapulici je to prvi pogodak u HNL-u i u profesionalnom nogometu općenito.

U 68. minuti Gorica je blizu izjednačenja. Momčilo Raspopović je bio najviši nakon kornera, ali Čavlina upisuje još jednu dobru intervenciju.

Utakmica se nakon toga malo umirila pa smo morali čekati “čak” deset minuta za novo uzbuđenje. Tim Matavž je dočekao grešku Justina De Haasa i odigrao povratnu za Nikolu Vujnovića. On je imao svo vrijeme svijeta, no nije najbolje zahvatio loptu te je Čavlina uspio upisati još jednu obranu.

U 90. minuti Tuci je izbio sam pred Banića i pokušao lobom prebaciti vratara Gorice, ali je lopta otišla pored gola. U stizanju Tucija Vojtko je nehotice pogodio Banića koljenom u glavu te je Banić ostao bez svijesti. S obzirom da su potrošene sve zamjene na gol je stao Raspopović.

U osmoj minuti sudačke nadoknade Kačavenda radi prekršaj na 20-ak metara od gola. Slobodni udarac fantastično izvodi Vojtko i donosi ekstazu na klupi Gorice. Slovaku je ovo prvi gol u dresu Gorice za koji nije mogao naći bolji trenutak.

Na kraju ove lude utakmice s čak devet velikih prilika na kraju je neriješeni rezultat najpošteniji. Obje ekipe su se napromašivale, a na kraju je najbitnije da na kraju sve bude u redu s Banićem koji je odmah odvezen u kolima hitne pomoći. Gorica se s ovim bodom malo odvojila od Šibenika dok je Lokomotiva ostala na osmom mjestu.

Komentari

Povezano