Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Lokomotiva i Istra remizirali, Karoglan produljio svoj niz

Prvo kolo nove sezone SuperSport HNL-a zatvorili su Lokomotiva i Istra podjelom bodova na Kranjčevićevoj. Vidjeli smo po jedan pogodak sa svake strane u utakmici koja u prvom poluvremenu nije ponudila previše uzbuđenja, da bi u drugom gledali puno bolju Lokomotivu koja je umalo na kraju došla i do sva tri boda.

Početak utakmice nije donio previše uzbuđenja, a igra se većinom odvijala na sredini terena. U sedmoj minuti smo vidjeli prvu prijetnju kada je Silvio Goričan primio loptu na lijevoj strani i oštro ubacio u peterac, ali Marin Šotiček je ipak ostao prekratak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 12. minuti Branimir Kalaica je napravio veliku grešku u dodavanju, a do lopte je došao Ante Erceg koji je zaobišao suparničkog vratara Nikolu Čavlinu i postigao pogodak za vodstvo Istre.

U trenutku postizanja pogotka, Lokomotiva je imala igrača manje jer je van terena bio Robert Mudražija koji je nekoliko trenutaka ranije ozlijedio rame. Nakon par minuta pružanja liječničke pomoći ustanovljeno je kako ne može nastaviti igru stoga je umjesto njega ušao Luka Stojković.

Ponovno je uslijedio period bez previše uzbuđenja, a onda je novopridošli igrač Istre Sebastián Nebyla u dva navrata zaprijetio suparničkim vratima. Prvo je u 33. minuti pucao s ruba šesnaesterca no njegov pokušaj uspješno je zaustavio Čavlina. Samo tri minute kasnije ponovno je pokušao s vrlo slične pozicije, ali udarac ipak nije bio dovoljno precizan te je otišao pored vratnice.

U 44. minuti Lokomotiva je uputila prvi udarac u okvir vrata. Goričan je vrlo dobro pucao glavom nakon ubačaja s desne strane, ali Lovro Majkić je lijepom paradom obranio taj pokušaj.

Ne znamo što se dogodilo u svlačionici na poluvremenu, ali Lokomotiva je u nastavak ušla puno bolje. Prvo su u 51. minuti zaprijetili preko Marina Leovca koji je silovito potegao s ruba šesnaesterca, ali njegov udarac je otišao visoko iznad vrata, da bi tri minute kasnije iz slične situacije pokušao Goričan no njegov je udarac završio u bloku.

Svoju dobru igru u nastavku domaćini su okrunili u 69. minuti. Vratar gostiju Majkić nije najbolje reagirao nakon kornera Stojkovića, a najviši u skoku bio je Vladan Bubanja koji postiže pogodak za izjednačenje.

U 77. minuti pokušao je efektnim udarcem Matej Vuk no njegov udarac nije išao u okvir vrata. A onda je u dva navrata Stojković pokazao zašto su za njega zainteresirani i Dinamo i Hajduk. Prvo je 81. minuti primirio jednu visoku loptu i odlično pucao, ali je vratar Istre Majkić uspio obraniti taj pokušaj. Pet minuta kasnije lijevom nogom je gađao suprotni kut, ali Majkić je i to odlično obranio.

Mislav Karoglan je ovim remijem produljio svoj niz te je sada neporažen u 13 službenih utakmica koje je vodio kao trener. Isto tako, Lokomotiva je sada neporažena u zadnjih sedam međusobnih susreta s Istrom, a zadnji puta su ih Puležani uspjeli pobijediti u studenom 2021. godine.

Komentari

Povezano