Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

VIDEO Lokomotiva i Rijeka podijelili bodove u sjajnoj utakmici

Lokomotiva i Rijeka otvorili su 10. kolo SHNL-a na stadionu u Kranjčevićevoj, a susret je završen rezultatom 2:2. Rijeka je do prednosti došla škaricama Stjepana Radeljića u 24. minuti, tri minute kasnije za izjednačenje je zabio Fran Karačić glavom, Lokosi su do prednosti došli preko Duje Čopa pogotkom s bijele točke, a konačni rezultat postavio je kapetan gostiju Ivan Smolčić.

Prva polovica prvog poluvremena prošla je bez velikih uzbuđenja. Rijeka je dominirala posjedom, no nisu stvorili niti jednu opasnu situaciju. U 23. minuti pokušao je Niko Janković s distance, ali vratar Šubarić bio je siguran. Minutu kasnije, gosti su došli do prednosti. Fruk je ubacio s desne strane, Majstorović je vratio loptu u sredinu kaznenog prostora, a tamo ju je dočekao Radeljić koji je efektnim škaricama poentirao za vodstvo Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica se potpuno zakuhala, budući da je Lokomotiva došla do izjednačenja samo tri minute kasnije. Mody Boune ubacio je s desne strane, a u skoku je najviši bio Karačić. Gostima je to bio tek drugi gol koji su primili ove sezone te prvi na gostovanjima. U 43. minuti vrlo je opasno bilo u kaznenom prostoru Rijeke, no Art Smakaj nije uspio doći do pogotka. Rijeka je više prijetila tijekom prvog poluvremena, no tek su sjajnim škaricama uspjeli doći do pogotka.

Na prvu priliku u drugom poluvremenu u kišom natopljenoj Kranjčevićevoj čekali smo do 64. minute. Pokušao je Luka Vrbančić s 20 metara ugroziti gol Rijeke, ali u udarcu nije bilo dovoljno preciznosti. Nakon pregleda snimke, ispostavilo se kako je Radeljić dirao taj udarac rukom, a sudac Strukan je uz asistenciju VAR-a pokazao na bijelu točku. Kazneni udarac je sigurno iskoristio Čop.

U 90. minuti Rijeka je došla do izjednačenja. Amer Gojak je ubacio iz slobodnog udarca, a u skoku je najbolje reagirao kapetan Smolčić. Pokušala je Rijeka doći i do sva tri boda, no vratar Šubarić istaknuo se sjajnim obranama. Rijeka je tako upisala svoj treći uzastopni neriješeni rezultat te su propustili, barem privremeno, preuzeti prvo mjesto.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano