Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Lokomotiva i Varaždin remizirali u “poslastici” sa šest pogodaka

Večeras su na Kranjčevićevoj 3. kolo SuperSport HNL-a otvorili Lokomotiva i Varaždin. Obje momčadi su u ovome susretu tražile svoju prvu pobjedu u novoj sezoni. Gosti iz Varaždina su u ovu utakmicu ušli neporaženi jer su u prva dva kola remizirali protiv Gorice i Slaven Belupa.

Unatoč obilnoj kiši koja je padala na Kranjčevićevoj, gledali smo fantastičnu utakmicu. Prva je prijetila Lokomotiva, ali udarac glavom Luke Stojkovića iz pete minute je prošao pored gola. Pet minuta kasnije je Nikola Čavlina nesmotreno dodao loptu Leonu Belcaru, ali igrač Varaždina je s dvadesetak metara pucao ravno u vratara Lokomotive.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čavlina se nije proslavio na početku ove utakmice te je u 19. minuti ponovno dodao loptu protivničkom igraču. Ovaj put je lopta došla do Dimitara Mitrovskog koji je iz voleja s ruba kaznenog prostora kaznio neopreznost vratara Lokomotive za 0:1.

U 22. minuti je nova greška Čavline kumovala povećanju prednosti gostiju. Marin Pilj je s lijeve strane ubacio loptu u kazneni prostor, Čavlina je loše reagirao te se lopta od njega odbila do Frana Brodića koji iz neposredne blizine zabija loptu u praznu mrežu za 0:2 i svoj treći pogodak u tri utakmice.

U 26. minuti se Mitrovski briljantnim potezom riješio dvojce čuvara i uputio loptu u prostor za Belcara koji je uputio loptu u kazneni prostor za Brodića. Najbolji strijelac Varaždina je imao odličnu priliku da postigne svoj drugi pogodak na utakmici, ali njegov udarac je otišao pored gola. U 35. minuti se probudila lokomotiva i zaprijetila po lijevoj strani. Lukas Kačavenda je ubacio loptu u kazneni prostor, ali udarac Viktora Kanižaja odlično brani Oliver Zelenika. Dvije minute kasnije Varaždin uzvraća udarac preko Michelea Šege čiji udarac brani Čavlina.

Varaždin je mogao na poluvrijeme otići s tri pogotka prednosti. Pilj je u 41. minuti s desne strane ubacio u peterac domaćih Mitrovskom koji je glavom pucao, ali Čavlina odlično brani te se djelomično iskupljuje za svoje pogreške u prvom djelu pa smo na poluvrijeme otišli s rezultatom 0:2.

Drugo poluvrijeme je nastavilo u istom tonu kao što je bilo i prvo. U 51. minuti je Mitrovski zaobišao Čavlinu koji je neoprezno izašao sa svog gola, ali Makedonac je pucao u vanjski dio mreže. Osam minuta kasnije je Lokomotiva smanjila zaostatak. Stojković je ubacio loptu iz kornera te ju je Branimir Kalaica pospremio u mrežu za 1:2. Ovo je bio prvi pogodak Kalaice u HNL-u.

U 65. minuti je Varaždin ponovno došao do dva pogotka prednosti. Šego je proigrao Brodića koji se lijepo izbacio na svoju lijevu nogu i matirao Čavlinu za svoj drugi pogodak na utakmici i rezultat 1:3. Četiri minute kasnije se nastavila golijada na Kranjčevićevoj. Ivan Bulatović (koji je na poluvremenu zamijenio Indrita Tucija) je ubacio loptu u kazneni prostor koju je primirio Kačavenda te je proslijedio Stojkoviću. Stojković je pokazao svoju klasu te udarcem s ruba kaznenog prostora matirao Zeleniku za 2:3.

U 77. minuti je Ivana Miličevića nagazio Martin Pajić koji je ušao u igru četiri minute prije. Sudac Jakov Titlić je pokazao na slobodni udarac, ali VAR ga je ispravio te je Lokomotivi dodijeljen kazneni udarac. Odgovornost je preuzeo igrač utakmice Luka Stojković koji je mirno realizirao kazneni udarac za 3:3 i povratak Lokomotive.

Do kraja utakmice su obje ekipe išle po pobjednički pogodak. Najbolju priliku je imao Varaždin u 85. minuti kada je Igor Postonjski iz slobodnog udarca pogodio vratnicu.

Utakmica je na kraju završila 3:3 te je igrač utakmice uvjerljivo bio Stojković. 19-godišnjak je briljirao u ovome susretu te upisao dva gola, jednu asistenciju i tri ključna dodavanja.

Komentari

Povezano