Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Lokomotiva na krilima Šubarića do polufinala Kupa

Četvrtfinalni program Supersport hrvatskog kupa otvorili su u Kranjčevićevoj Lokomotiva i Osijek. Isti protivnici odigrali su u petak prvenstveni dvoboj kada je završilo 1:1. U uzbudljivoj utakmici Lokomotiva je slavila 1:0.

Jedina prilika u prvom dijelu došla je u 38. minuti. Nakon ubačaja Ivana Canjuge s desne strane, glavom je ravno u Marka Malenicu pucao Branimir Kalaica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izuzev toga, u prvih 45 minuta smo gledali pravu uspavanku. Bez uzbuđenja i s puno grešaka s obje strane.

Odmah na početku nastavka, Lokomotiva je povela. Mateo Marić je u 50. minuti nakon slobodnog udarca spustio loptu za Roberta Mudražiju koji ju zakucava u mrežu.

U 61. minuti Lokomotiva ostaje s igračem manje. Jon Mersinaj je srušio Ramóna Miereza, a sudac Kolarić je označio prekršaj i pokazao Mersinaju drugi žuti karton. Bila je to poprilično diskutabilna odluka.

Koju minutu kasnije Osijek je imao svoju najbolju priliku na susretu. Petar Pušić je ubacio, Slavko Bralić sjajno tukao pod gredu, ali Zvonimir Šubarić sjajno brani. 

Osijek u 75. minuti propušta novu odličnu priliku. Točnije, Šubarić je ponovno sjajno reagirao. Ovoga puta je obranio snažan volej Marina Prekodravca s desetak metara.

Sedam minuta kasnije Osijek dobija kazneni udarac. Lopta je pogodila Marića u ruku, a sudac Kolarić je pokazao na bijelu točku. Mierez je u petak realizirao kazneni udarac protiv Lokomotive, ali ga je ovoga puta Šubarić pročitao i spasio vodstvo svoje momčadi.

U zadnjim sekundama utakmice Šubarić je nakon kornera još jednom spasio Lokomotivu. Anton Matković je ostao nečuvan, ali Šubarić je nestvarno obranio. Ostalo je tako 1:0 i Lokomotiva je postala prvi polufinalist.

Komentari

Povezano