Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Lokomotiva prvijencem Šotičeka do prve ovosezonske pobjede

Prvog dana rujna započelo je i sedmo kolo SuperSport HNL-a, a otvorili su ga Slaven Belupo i Lokomotiva u Koprivnici. Uoči susreta Slaven Belupo ostao je bez ponajboljeg igrača Ante Crnca koji je ostvario inozemni transfer.

Uvodnih 10 minuta nismo vidjeli nijednu konkretnu šansu, a momčad Silvija Čabraje je ostavila bolji dojam. Prvo veće uzbuđenje smo vidjeli u 16. minuti susreta kada je Art Smakaj odbijenu loptu s dvadesetak metara stisnuo i testirao domaćeg vratara Ivana Suška koji je bio spreman na taj udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 21. minuti je Slaven Belupo prvi put zaprijetio, međutim dalekometni pokušaj Benedika Mioča je otišao preko gola. U 43. minuti najbolja šansa prvog poluvremena je bila nakon kontre momčadi Ricarda Moniza. Danijel Štefulj je ubacio, zatim je Antonio Bosec tukao glavom, no njegov udarac je završio na stativi. Do kraja prvog dijela više nismo vidjeli šansi te se na predah otišlo rezultatom 0:0.

Uvodnih 15 minuta drugog poluvremena je definitivno pripalo domaćinima koji su bili puno dominantniji protivnik, no ipak bez konkretne šanse, dok gostujući sastav nije uputio niti jedan udarac. U 63. minuti je Lokomotiva imala dobru šansu u gužvi nakon kornera, međutim lopta je završila u rukama Suška nakon mlakog udarca.

Nakon prve prave akcije u drugom dijelu, Lokomotiva je došla u vodstvo. Indrit Tuci je poslao sjajnu okomitu loptu u prostor za mladog Marina Šotičeka koji je neumoljivo raspalio po golu i zabio za 0:1 i svoj prvi gol u Supersport HNL-u.

U 78. minuti Slaven je bio jako blizu izjednačenja. S desne strane je ubacio Bosec, centaršut je preletjeo sve, a na drugoj strani je bio nečuvan Arber Hoxha koji na koncu nije stigao na vrijeme na loptu i propala je sjajna prilika.

U 90. minuti su Farmaceuti po drugi put na susretu uzdrmali okvir gola Nikole Čavline. Ovog puta je nakon ubačaja glavom tukao Marco Boras, međutim pogodio je vratnicu. Domaćini su još jednu šansu uspjeli stvoriti, s desne strane je pucao Tomislav Štrkalj, no njegov udarac je obrana Lokomotive blokirala.

Ostalo je tako 1:0 za Lokomotivu koja je stigla do prve ovosezonske pobjede. Njome su i prestigli Slaven na ljestvici pa su sada sedma ekipa lige.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano