Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Londonski klubovi aktivni na tržištu

Buka u prijelaznom roku se ne stišava, a u centru je pažnje Premier liga. Kao što ste već navikli, Ofenziva vam donosi pregled svih najzanimljivijih događanja.

Rošada u Chelseaju

Najzaposleniji su nedvojbeno Plavci, čiji se planovi još ne primiču kraju. U izlaznom smjeru mogao bi ići kapetan César Azpilicueta. Nakon 11 godina provedenih u Londonu, odlazak se čini kao izgledna opcija, a najzainteresiraniji su Bayern i Inter.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon kupovine Strasbourga, izgleda da neće trebati puno da mladi igrači u Francuskoj traže priliku za razvoj. Napadač Datro Fofana spominje se kao moguća posudba za francuskog prvoligaša. Transfer Matea Kovačića u Manchester City odavno je obznanjen, a izašla je informacija o cijeni od 25 milijuna uz pet milijuna funti dodataka.

Za Masona Mounta traže 60 – 65 milijuna funti i dogovor žele završiti do kraja idućeg tjedna. Manchester United dogovorio je osobne uvjete s igračem, ali pregovaranje između klubova traje već dulje vrijeme. Treća ponuda Crvenih vragova trebala bi uslijediti svaki trenutak uz cijenu nešto veću od 55 milijuna funti. Sve je izglednije da će se transfer dogovoriti.

S druge strane, osobni uvjeti s Moisésom Caicedom blizu su dovršavanja i Ekvadorac prioritizira Chelsea kao sljedeću destinaciju. Ipak, konkretnog dogovora s Brightonom još nema zbog prezaposlenosti oko izlaznih transfera.

Postecoglouov ”rebuild” Tottenhama

Pred novim trenerom Spursa, Angeom Postecoglouom izazovan je zadatak. Nakon neuspješnog eksperimenta s Antoniom Conteom, ide se u novu izgradnju momčadi. Novi vratar trebao bi postati Talijan Gugliemo Vicario. Mladi golman dolazi za cifru od oko 16 milijuna funti iz Empolija. Osim potražnje za novim stoperom, Spursi su kao metu deklarirali Jamesa Maddisona iz sada drugoligaškog Leicester Cityja.

Arsenal se sprema za sljedeći korak

Nakon što je postalo jasno da će Kai Havertz pojačati redove Arsenala (predstavljanje se očekuje početkom idućeg tjedna), glasine oko londonskog kluba još se ne stišavaju. Njihova glavna meta je West Hamov Declan Rice, no Čekićari traže svotu od otprilike 100 milijuna funti. Dovođenje Enleza bit će otežano činjenicom da se Manchester City pridružuje trci za zadnjeg veznog. Nakon uspješnog dogovora s igračem osobno, Topnici će uskoro poslati drugu ponudu Ajaxu za nizozemskog stopera Jurriëna Timbera.

Ostale novosti

Manchester United treba novog vratara, a kao idealnu opciju izdvojili su Interovog Andréa Onanu. Ipak, ni do kakvog dogovora još nije došlo, a Inter će tražiti najmanje 50 milijuna eura. Novu sredinu bi mogao potražiti i Marcelo Brozović, za kojeg je ozbiljno zainteresiran Al Nassr.

Isti je klub uz Al Ahli željan dovesti Napolijevog Stanislava Lobotku. Juventus će pokušati kupiti Timothyja Weaha za 12 milijuna eura iz Lillea, a osobni su uvjeti već dogovoreni. Njegov američki suigrač Ricardo Pepi ubrzo bi trebao biti predstavljen kao novi igrač PSV-a. Nakon što je Liverpool izjavio da Fabio Carvalho nipošto nije za prodaju, čini se da će sezonu na pozajmici provesti u RB Leipzigu. Burnleyjevo obrambeno pojačanje za premierligašku sezonu bit će Irac Dara O’Shea, koji je zadnje četiri sezone proveo u West Bromwichu. Novi ugovor do 2027. je potpisao kapetan Aston Ville John McGinn, a svoju je vjernost do iste godine produžio Realov Dani Ceballos.

Valja napomenuti da veliki broj igrača (Gabri Veiga, Sandro Tonali, Khéphren Thuram, Manu Koné…) za koje su brojni velikani zainteresirani trenutno igraju U-21 EURO, pa konkretnije novosti oko njihovih karijera možemo očekivati po završetku natjecanja.

Komentari

Povezano