Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Loren Fatović donio Jadranu pobjedu u derbiju protiv Juga

Novi kraj tjedna donosi nova dva kola regionalne vaterpolske lige, a danas su na bazenu u Gružu derbi petog kola igrali dubrovački Jug i splitski Jadran. U neizvjesnom srazu prošlogodišnjih finalista ovog natjecanja, Jadran je slavio s 12:11 pogotkom u završnim trenucima susreta.

Jugaši su bolje otvorili susret te su nakon prvih osam minuta vodili s 4:3, a najviše se istaknuo njihov vratar Toni Popadić s četiri gola, dok je Maro Joković postigao dva gola. Istopila se ta prednost poslije samo jedne minute igre u drugoj četvrtini nakon pogodaka Josipa Vrlića i Duje Pejkovića. Splićani su u konačnici prvo poluvrijeme dobili sa 7:6.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije to obeshrabrilo Dubrovčane niti malo pa tako serijom od tri uzastopna pogotka dolaze do prednosti od 9:7 nakon šest minuta igre u trećoj četvrtini. Redom su zabijali Rino Burić, Marko Žuvela i Toni Mozara.

U završnih osam minuta se ušlo s vodstvom Juga od 9:8, a na prvi gol četvrte četvrtine se čekalo nešto manje od dvije i pol minute kada Đuro Radović udarcem s desne strane postiže pogodak za 9:9. Već u sljedećem napadu Sergi Cabanas vraća Jug u prednost koja je trajala sve do dvije minute i 18 sekundi prije kraja kada je Loren Fatović pobjegao u kontranapad i mirno realizirao tu prigodu za 10:10.

Jadran se vratio u prednost fenomenalnim golom Konstantina Kharkova 80 sekundi prije kraja utakmice, a onda gledamo show u sljedećem napadu Juga. Imali su Dubrovčani igrača više, ali njihov pokušaj brani Ivan Marcelić, međutim dok je on to slavio loptu mu krade Franko Lazić te u konačnici dolazi do peterca. Mari Jokoviću ruka nije zadrhtala pa je svojim petim golom na susretu izjednačio na 11:11.

Ostalo je 40-ak sekundi do kraja utakmice, a tijekom njih smo vidjeli dvije uzastopne pogreške u napadu obaju ekipa. U konačnici je Jadranu ostalo osam sekundi za posljednji napad što je bilo dovoljno vremena za udaraca Lorena Fatovića koji postiže pogodak u posljednjoj sekundi za pobjedu Jadrana od 12:11.

Fatović, Kharkov i Marinić Kragić su postigli po dva pogotka za Jadran, dok je kod Juga najefikasniji bio Joković s čak pet pogodaka. ”Gosparima” nije pomoglo ni fenomenalno izdanje vratara Popadića koji je upisao 13 obrana, dok su Marcelić i Anić na drugoj strani kombinirano imali tek četiri obrane.

Komentari

Povezano