Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Lorenzo Musetti pobijedio Fritza i izborio okršaj s Đokovićem

U prvom četvrtfinalu Novaku Đokoviću je bez borbe predao Alex de Minaur dok su u drugom sange odmjerili Taylor Fritz i Lorenzo Musetti. U okršaju Amerikanca i Talijana bolji je bio Musetti s 3-2 u setovima.

Fritz je meč startao nervozno te je u prvom gemu već bio suočen s break prilikama. Uspio je spasiti obje te se u potpunosti stabilizirao na servisu. Zaprijetio je Musettiju u četvrtom gemu i oduzeo mu servis. Tako je stvorio nedostižnu prednost koja mu je osigurala osvajanje prvog seta sa 6:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi set također bolje otvara Amerikanac te u prvom gemu dolazi do breaka, no ovaj put Musetti odmah uzvraća te vraća set u egal. Fritz je i kod 2:2 zaprijetio Talijanu s break loptom, ali Musetti je to spasio kvalitetnim servisom.

Pomoglo je to Talijanu da u nastavku seta oduzme servis Talijanu kod 4:3 i izbori servis za set u kojem se nije proslavio. Otvorio je neforsiranom greškom da bi zatim propustio zvati challenge na drugom servisu kojom bi umjesto dvostruke pogreške dobio novi prvi servis. Treći poen je izgubio sjajnim backhand pasing winnerom Fritza da bi gem Amerikanac zaključio na mreži za smanjenje na 5:4. Set je na kraju odlučen u tie-breaku gdje je sa 7-5 bolji bio Musetti te je tako poravnao na 1-1 u setovima.

U treći set bolje je krenuo Talijan. Do breaka je došao u prvom gemu, a Fritzu je servis oduzeo i kod 3:1. Fritz je puno griješio, a Musetti je, kao i u osmini finala, svoje greške sveo na minimum što mu je omogućilo veliku prednost. Treću dionicu igre osvojio je sa 6:2 te se približio na korak do uspjeha karijere.

U četvrtom setu su obojica tenisača imali svoje prilike za break. Prvi je do break lopte došao Fritz kod vodstva 2:1, no Musetti uspješno spašava, a zatim u idućem gemu dolazi do tri vezane break lopte. Spasio je te tri prilike, a zatim i još jednu i uspješno poveo s 3:2. Na krilima tog gema uspio je oduzeti servis Musettiju kod 4:3 i približiti se odlučujućem setu. Uspješno je odservirao za set te je sa 6:3 još jedan meč odveo u peti set.

Tamo je ipak Musetti bio prejak. Osvojio je prvih pet gemova da bi Fritz smanjio na 5:1, no to je bilo sve što je mogao. Musetti je odservirao za meč i svoj prvi plasman u polufinale Wimbledona.

Tamo će Talijan, koji će ove godine nastupati i na Plava Laguna Croatia Openu, igrati protiv Novaka Đokovića. Meč je, kao i drugo polufinale, na rasporedu u petak.

Komentari

Povezano