Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Loš dan Hrvatica u Ljubljani; Marčinko u hrvatskom dvoboju jedina do drugog kola

U Ljubljani se ovaj tjedan igra turnir iz Challenger kategorije, a Hrvatska je na turniru imala čak pet predstavnica. Samo je jedna od njih uspjela izboriti drugo kolo; bila je to Petra Marčinko koja je slavila protiv Tare Würth. U prvom kolu su tako uz Würth svoj nastup završile Lea Bošković, Lucija Ćirić-Bagarić te Tena Lukas.

Prva je na teren izašla Bošković protiv Victorie Jimenez Kasintseve, 19-godišnje Andorke. Ove dvije tenisačice susrele su se prije nešto manje od dva mjeseca u Rimu kada je slavila Bošković. Ovaj put je bolja bila Andorka, pobijedivši sa 6:1 i 6:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije se bolje provela ni Ćirić-Bagarić protiv Sinje Kraus. U prvom setu je Dubrovčanka bila nadomak povratka iz zaostatka od 2:5, no Austrijanka je kod 4:5 drugi put u setu napravila break te je sa 6:4 stigla do vodstva od 1-0 u setovima. U drugom setu je Ćirić-Bagarić uspjela osvojiti samo jedan gem i to na primanju servisa dok je svoj početni udarac gubila tri puta za poraz 4:6, 1:6.

Najveći otpor u prvom kolu pružila je Lukas protiv Kristine Dmitruk iako na početku to nije dobro izgledalo. Prvi set izgubila je sa 6:2 da bi se se u drugom sabrala te povela s 5:4. Tada na servisu za set propušta 40-0, a nakon toga i gubi svoj servis. Međutim, uspijeva se sabrati te osvaja dva iduća gema za 7:5 i poravnanje u setovima. U trećem setu joj se još jednom ponovio gem u kojem je nakon 40-0 izgubila svoj servis. Ovaj put je to bilo pri zaostatku 2:3. Nakon gubitka servisa, do kraja meča nije osvojila niti jedan gem te je upisala poraz rezultatom 2:6, 7:5, 2:6.

Jedinu pobjedu za hrvatski tenis zabilježila je najmlađa tenisačica, 18-godišnja Petra Marčinko. Ona je u reprizi četvrtfinala iz Montreuxa slavila protiv Würth. Dvoboj između dvije Zagrepčanke bolje je otvorila ona mlađa te je projurila kroz prvi set rezultatom 6:1. Njena dominacija nastavila se i u drugom setu; stigla je do 4:0 te za Würth povratka nije bilo. Na kraju je Marčinko slavila sa 6:1, 6:3 te će u drugom kolu igrati protiv Francesce Jones koja je u prvom kolu svladala prvu nositeljicu Chloe Paquet.

Komentari

Povezano