Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Loša Hrvatska poražena od Turske na Opus Areni

Na punoj Opus Areni Hrvatska je dočekala Tursku u sklopu sedmog kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. Turska je bila bolja kroz veći dio susreta i na kraju zasluženo slavila 1:0.

Uoči utakmice, izbornik Zlatko Dalić nije imao lak zadatak u slaganju momčadi. Ozljede Brune Petkovića, Andreja Kramarića, Ivana Perišića, Luke Ivanušeca te odlazak Marka Livaje u reprezentativnu mirovinu, otežale su mu posao u slaganju udarnog napada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već u 2. minuti Turska je zaprijetila. Barış Alper Yilmaz se izborio za šut sa 16 metara, a Dominik Livaković sjajno brani šut koji je išao u sami kut. 

U 13. minuti Josip Stanišić je jako loše reagirao. pustio je Kerema Aktürkoğlua koji je krenuo prema vratima. Livaković je još jednom bio na visini zadatka i sjajno spašava. 

Turska je bolju igru u prvom dijelu naplatila u 30. minuti. Livaković je bespotrebno izašao nakon kontre Turaka i Yilmaz ga je lakoćom lobao. 

S tim rezultatom se i otišlo na poluvrijeme. Turska je bila puno bolji protivnik i zasluženo su vodili 1:0. Hrvatska je izgledala loše i bezidejno te smo trebali velike promjene ukoliko želimo do pozitivnog rezultata.

Unatoč nešto boljoj igri Hrvatske u nastavku, prvu veliku priliku imali su Turci. Yilmaz je primio povratnu loptu na deset metara, mogao je birati stranu, ali je tukao preko gola s desetak metara. 

Jako dobra prilika za Hrvatsku došla je u 70. minuti. Lovro Majer je uposlio Brunu Petkovića kojem je u zadnji trenutak turska obrana blokirala udarac.

Deset minuta kasnije Hrvatska propušta dvije prilike. Prvo je udarac Majera s crte očistila obrana, da bi minutu kasnije Dion Drena Beljo loše reagirao iz sjajne pozicije.

U 90. minuti sudac Taylor je dosudio kazneni udarac zbog igranja rukom jednog turskog igrača u 16 metara. Nakon toga se javio VAR te je odluka poništena.

Ostalo je tako 1:0 za Tursku koja je apsolutno zasluženo došla do pobjede. Hrvatska si je sada zakomplicirala put na Europsko prvenstvo i mora ići po pobjedu u Walesu.

Komentari

Povezano